• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Siverek`te Şehadet Gecesi coşkusu_FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek İkra-Der) tarafından, Şubat ayı münasebetiyle, Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde, saat 19.30’da “Şehadet Gecesi” adlı bir program düzenlendi. 

Sunuculuğunu Hüseyin Şeker’in yapmış olduğu program, Eyüp Etüş Hoca tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Programda selamlama konuşmasını yapan Siverek İkra-Der Başkan Yardımcısı Remzi Baylan, şehadetin önemine vurgu yaptı. 

Günün anlam ve önemini anlatmak üzere kürsüye gelen Araştırmacı Yazar Mehmet Emre, yaptığı konuşmada, bu ayda birçok Müslüman’ın, Allah’a vermiş olduğu sözü yerine getirerek şehit olduğuna dikkat çekti. 

Şehadetin Allah ile kul arasında yapılan sözleşmenin gereği olduğunun altını çizen Emre, “Bizler Müslüman olmakla bir alışveriş yaptık. Bu alışverişi hatırlamayan varsa, Tevbe Suresinin 111. Ayetine e baksın. Ayette, ‘Allah Müminlerin canını ve malını cennet karşılığında satın almıştır’ diyor. Biz, kelime-i şehadeti getirmekle bu antlaşmanın altına imza attık. Dedik ki, ‘Ben bu antlaşmadan razıyım, bu alışverişten razıyım. Malım ve canım neyim varsa, senin vaat ettiğin cennet karşılığında^, ben bunları feda etmeyi kabul ediyorum.’  İnsan bir şeyi sattığı zaman tasarruf hakkını kaybeder. Tasarruf hakkı, malı satın alanın üzerine geçer. Malı satın alan kişi ise, malında istediği gibi tasarrufta bulunabilir. Satan kimsenin ise itiraz etmeye hakkı yoktur. Biz Müslüman olmakla malımızı ve canımızı Allah’a sattık. Artık Allah ne şekilde takdir ediyorsa, tasarruf ediyorsa, biz onun tasarrufuna rıza göstereceğiz” dedi.

Şehitler dışında, hiç kimsenin cennete girdikten sonra dünyaya dönmek istemdiğini belirten Emre, şehitlerin yeniden dünyaya dönmek ve tekrar tekrar Allah yolunda şehit olmak istediğine dikkat çekerek, “Şehitlerin ilk akan kanları yere düştüğü zaman bütün günahları (kul hakkı dışında) af olunur. Kabir azabından emin olur. Ehlinden 70 kişiye şefaat etme hakkı verilir. Şehidin başına vakar tacı giydirilir. Haşirden sonra hiç beklemeden cennete girer.” dedi

Program, Siverek İkra Tiyatro Grubunun,  İslam Mücahidi Hubeyb bin Adiyy’in mücadelesi ve şehadetinin sahnelendiği tiyatro oyunu ile devam etti. 

Program İlahi sanatçısı Özcan’ın, şehadet konulu marşlarını seslendirmesinin ardından, Ferit Öztürk tarafından okunan dua ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir