• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
`28 Şubat`ın yargı, sermaye ve medya ayağı yargılanmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi Başkanı Eyyüp Değer, 28 Şubat dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

28 Şubat 1997 tarihinde yapılan MGK toplantısı sonrası açıklanan bildiriyle siyasi tarihe kara bir leke olarak geçen ‘Postmodern Darbe’nin üzerinden 17 yıl geçtiğini hatırlatan Değer, “Buna rağmen, açtığı tahribat ne yazık ki telafi edilememiştir. Postmodern darbe, millete 381 milyar dolarlık bedel ödetmiş, devlete 7 yılda 75 milyar dolar faiz yükü getirmiştir. Darbecilerin, dini inancının gereğini yerine getiren kamu çalışanlarına yaptığı zulümler milletimizin hafızasında hâlâ tazeliğini korumaktadır. Bu süreçte irtica hortladı yalanıyla birçok devlet memurunun, askerin ve polisin görevine sebepsiz yere son verilmiş, olağanüstü yargılamalarla Salih Mirzabeyoğlu gibi düşünce adamları önceden sonucu belli olan bir yargılama ile cezalandırılmışlardır.” dedi.  

Bugün, kendi vatandaşına zulüm etmiş, ötekileştirmiş toplum mühendisliğine soyunmuş askeri vesayetin yargılandığına şahit olduklarına dikkat çeken Değer sözlerini şöyle sürdürdü:  “28 Şubat darbesi ciddiyetsiz bir şekilde yargılanmaya devam etmekte ve gündemden düşürülmektedir. Ancak, 28 Şubat’ın medya, sermaye, yargı ve sivil işbirlikçileri halen yargılanmamışlardır. Bin yıl sürecek denilen 28 Şubatı bin yıla tamamlamak isteyen Bürokratik Oligarşi bugün yine ortaya çıkmış, yukarıdan aşağıya ülkenin tüm kurumlarına derin bir şekilde nüfuz eden paralel yapı ve işbirlikçileri ile demokratik hükümeti sandık ile değil, gayri meşru yollarla devirmeye çalışmaktadırlar. Bu uğurda İslami ve insani değerler yok sayılmakta yalan, iftira ve akla hayale gelmeyen kirli oyunlarla hareket etmektedirler. Ancak şunu bilmelidirler ki, bugün 1960,1980 ve 28 Şubat darbelerindeki Türkiye yok. Bugün dik duran, darbelere karşı aşılanmış, demokrasiye ve sandığa inanan bir Türkiye var.” 

Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi Başkanı Değer; “Gelinen noktada katsayı engeli ve üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kaldırılması, kesintisiz eğitimden kesintili eğitime geçiş, Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması, Kur’an eğitimine yaş sınırının kaldırılması, inancı dolayısıyla YAŞ kararları ile meslekten ihraç edilenlerin ve kamu kurum ve kuruluşlarından atılanların görevlerine iadesi gibi önemli adımlar atılmış ve bin yıl sürecek denilen darbenin izleri 17 yıl içerisinde önemli ölçüde temizlenmeye çalışılmıştır. Bugün yaşadığımız sıkıntıların temelinde 80 darbe anayasasının hala mevcudiyetinin devam etmesidir. Demokratik, sosyal ve  ırk, dil, din, mezhep ayırt etmeksizin bütün toplumu kucaklayan Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Alevi, Sünni ayırmadan herkesin kendini içinde bulabileceği bir anayasa kaçınılmazdır. Gelişmiş bir Türkiye için bireysel özgürlüklerin önü açılmalıdır. 28 Şubatların,12 Eylüllerin, 12 Martların ve 27 Mayısların bir daha yaşanmaması adına darbelerle millete bedel ödetenlerin de yaptıkları hukuksuzlukların bedelini ödemelerini, mağdurların haklarının ve itibarlarının iadesini, darbe dönemi mevzuatının tamamının kaldırılmasını; milletin ortak beklentisi olan hak ve özgürlüklerin öne çıktığı, bireyin merkeze alındığı, vatandaşını tanımlayan değil, tanıyan yeni bir anayasanın bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz.” dedi. 

Değer, “28 Şubatta demokrasiye balans ayarı vermeye çalışan asker iken, 2014’te geldiğimizde ise iki ağacı koruma bahanesiyle gezi olaylarıyla başlayan ve yolsuzluk operasyonu adı altında ülkenin tüm kurumlarını işlemez hale getirmeye çalışan, halkı sokaklarda kaos içinde görmek isteyen ve Ukrayna’daki sokak olaylarıyla ümitlenip, Türkiye’de de benzer senaryolarla hükümeti devirmeye çalışan yargı cuntası ortaya çıkmıştır. Ancak onlar tuzaklarını kurarken önemli bir detayı unutmaktadırlar; Allah’ın da bir hesabı var ve son gülen elbette Hakk ve halk olacaktır. 28 Şubat’ın en büyük mağduru elbette bugün vefatının senei devriyesi olan ve her zaman rahmetle andığımız Necmettin Erbakan’dır. Bu sebeple kendisini bir daha rahmetle anıyoruz.” diyerek sözlerine son verdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir