• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Dinlemelerin dini kimlikle yapılması daha vahim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Meclisten geçen MİT ve İnternet Yasası ile birçok siyasi ve gazetecinin ‘Selam Örgütü’ adı altında dinlendiği olaylarla ilgili İlke haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş, dinlemeleri yapan yapının dini bir kimlik kullanmasının daha vahim sonuçlara sebep olduğunu söyledi. 

“Kurumlar daima denetime açık ve hesap sorulabilir olmalıdır”
Kurumların daima denetime açık ve hesap sorulabilir bir şekilde olması gerektiğinin altını çizen Güneş, "Mit ile ilgili yapılan düzenlemede ne kadar böyle bir şeye güncel olarak ihtiyaç varsa da temelde bu tür istihbarat örgütlerinin veya gizli istihbaratın aşırı derecede güçlendirilmesi, zaman içinde halkın haklarını kısıtlamaya dönük olabilir. Özellikle bu denetim kurullarında hesap sorulması aşırı derecede yetki verilmemesi gerekir. Bu kanunla içerde tehlikeli kabul edilen veya o günkü konjöktör gereği devletin politikası ile örtüşmeyen sivil irade sivil toplum kuruluşları ve dernekler cemaatler camialar hakkında çok vahim sonuçlara sebep verecek neticelere ulaşılabilir.” diye konuştu. 

“İnternet yasası gecikmiş bir insan hakkıdır”
İnternetin insanların birbirine hakaret ederek küfürleştiği, birbirini aşağıladığı bir alana dönüştüğünü ifade eden Güneş, şöyle devam etti: “Bu konuda da insanlar kendi haysiyetlerini, onurlarını ve kişisel haklarını korumada yetersiz kalıyorlar. Mahkemelerden karar alınması süreçlerinin uzun olması çoğu zaman hâkimlerin yerinde olmaması sıkıntı oluşturuyor. Bu nedenle TİB’e böyle bir yetkinin verilmesini biz gecikmiş temel insan hakkı olduğunu düşünüyoruz.” 

Devlet kurumlarına karşı güvensizlik oluştu
Son dinlemelerin polis ve yargı içinde bir şebeke bir terör yapılanması oluştuğunu gösterdiğini ifade eden Güneş, “Kişisel amaçlı belli bir örgüt belli bir cemaat lehine devletin nüfuzunu ve elindeki devletin imkânlarını araçlarını pervasızca kullanan bir örgüt var. Bunun çökertilmesi lazımdır. Bunun ülkeye verdiği zarar kolay kolay telafi edilecek gibi değildir. Artık devletin kurumlarının hiçbirinde askeriyeden yargısına, polisine, jandarmasına kadar millette bir güvensizlik oluştu." dedi.  

"İslam’ı tam olarak bilmeyenler buna bakarak İslam’dan uzaklaşır"
Bu yapının dini bir kimlik kullanmasının daha vahim sonuçlara sebep olduğunu belirten Güneş, “Daha vahimi böyle bir yapılanmanın dini bir kimlik altında yapılmış olması yani bu paralel yapı denilen şey daha vahim sonuçlar doğuruyor. Çünkü insanımız artık dindara da güvenmiyor. Bu gerçekten ağır bir tahribattır. Muhammed İkbal’ın bir sözü vardı, `Zamanın Müslüman`ından kaç İslam’a sığın` diyorduk. İslam’ı tam olarak bilmeyenler buna bakarak İslam’dan uzaklaşacaklardır. Bu daha vahimdir” diye konuştu.  (Mehmet Demir, A.Hakim Bulut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir