• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Diyarbakır`da 3 Seçim Bürosu Açtı-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz’ın da katıldığı programlarla, Sur ilçesine bağlı Bağıvar (Kabi), Fabrika ve Saraykapı semtlerinde seçim bürosu açılışları yoğun katılımlarla yapıldı. 

Parti konvoyunun geçtiği yollarda halkı selamlayan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yılmaz’a ve diğer partililere yönelik halkın yoğun ilgisi gözlendi.

“Yöneticilerin Allah’tan korkan insanlardan seçilmesi gerekiyor”

Remzi Uçar Hoca’nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programlarda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, “Şimdiye kadar inançlı insanlar siyasetten uzak tutuldu. Dediler ki: ‘Siyaset Müslümana göre değildir. Dindarlar evlerinde otursun zikirlerini yapsın. Camiye namaza gidip gelsin. Siyaset kirli insanların işidir.’ Muttaki olmayan dindar olmayan toplum içinde vasıfları küçük olan insanlar yıllarca bu işi yürüttü. İyi olanlar da vardı onları tenzih ediyorum.” Diyerek HÜDA PAR’a neden ihtiyaç duyulduğunu anlattı.  

Peygamber efendimizin, ‘İki sınıf insan var onlar iyi olursa bütün toplum iyi olur, onlar kötü olursa bütün toplum kötü olur. Bunlar alim ve idarecilerdir.’ Hadisini hatırlatan, M. Hüseyin Yılmaz Onun için Allah’tan korkan insanların yönetici olmaları gerektiğini söyledi.

“Kürtler yıllardır İslam’a hizmet eden insanlardır”

Partilerinin, ‘Çevresi geniş ama dindar olmayan insanlarla seçimi kazanmaktansa dindar, adaletli, fedekar ve cesur adaylarla seçimi kazanmama’ riskini tercih ettiklerini söyleyen Yılmaz, “Kürtler yıllardır İslama hizmet eden insanlardır. Kürt halkı dindardır, Müslümandır.  Zazalar ve Kürmançlar yıllarca bu dine hizmet ettiler, bunu Şeyh Sait’le olmakla ispatladılar. Dağkapı’da darağaçlarında sallanarak ispatladılar. Onların mirasına sahip çıkmak zorundayız. Dindarlarımızı ahlaklılarımızı, dürüstlerimizi, bizim gibi kıbleye yönelen insanları bizimle aynı camide saf tutanları seçmeliyiz. Böylece toplum düzelir.”diye konuştu. 

“Belediyelere yetim malı gibi sahip çıkmanın zamanı geldi”

Programında konuşan Sur Belediye Başkan adayı Mahmut Uçar ise Hür Dava Partisi’nin hürriyet, adalet, huzur, barış ve iki dünya saadeti için maddi ve manevi kalkınma için yola çıktığını söyledi. 

Toplumu ifsat eden ahlaki yozlaşmayla mücadele etmek, siyasete erdem ve itibar kazandırmak için çalışacaklarının altını çizen Uçar,“ İnşallah Hakkın ve halkın sesi olmak için her zaman her yerde tüm gücümüzle çalışacağız. Hedefimiz iyiliği emretmek kötülükten sakındırmak, İslami ve insani değerleri yeniden ihya etmek ve yaşanır kılmaktır. Belediyelere yetim malı gibi sahip çıkmanın zamanı geldi. Rüşvetsiz, tarafsız, adil, dürüst gerçek belediyecilik için, güzel, temiz, huzurlu ve emin bir şehir için çalışacağız.” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından dualarla seçim bürolarının açılışını yapan partililer, Sur ilçesine bağlı Saraykapı semtinde bulunan iki ayrı taziye yerini ziyaret etti. (Zeki Aras/İlyas Yavuz - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir