• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Maaşlar artık evde verilebilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Vatandaşa evde maaş kolaylığı geliyor. Çok yakın bir zaman içinde çıkacak sistemle engelli maaşı, yaşlılık maaşı, dulluk maaşı ve askerlik maaşı alan vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da PTT’ye başvurdukları takdirde artık maaşlarını evde alabilecek.

Batman’da merkezi ödeme denilen 2 bin 22 engelli, yaşlı, engelli yakını, evde bakım başta olmak üzere çıkacak sistemle, çok cüzzi bir ücret karşılığında evde ödeme dönemine çok yakında geçileceği öğrenildi.

Daha önce bu maaşlar, PTT binaları ve ATM’ler önünde yüzlerce kişinin kuyrukta ve saatlerce ayakta beklenilerek zahmetler içinde alınıyordu. Çok yakın bir zamanda faaliyete geçecek bu yeni sistemle evde ödeme kolaylığı sağlanacak.

Evde ödemenin yapılması ise tamamen vatandaşa bağlı olacak. Vatandaş, yazılı olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ya da PTT’ye ‘maaşımı ben evde kabul ediyorum’ diye başvuruda bulunduktan sonra bundan sonraki düzenli maaşları PTT memurları tarafından evinde sadece kendisine teslim edilecek.

Bu kolaylıktan ise, engelli maaşı, yaşlılık maaşı, dulluk maaşı ve askerlik maaşı alabilen vatandaşlar yararlanabilecek.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir