• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Down sendromluların proje tanıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Down Sendromlu Melekler Derneğinin yürütmekte olduğu, 2014 SODES kapsamındaki Proje Tanıtım toplantısı, Batman’daki bir kafede yapıldı. Toplantıya DOSEM üyeleri ve down sendromlu çocuklar katıldı.

 

“Zihinsel Engellileri Sosyal Hayata Dâhil Etme” adlı projenin tanıtımının yapıldığı yemekte, Down sendromlu çocuklar renkli görüntülere sahne oldular. Proje tanıtımında konuşan DOSEM Müdürü M. Emin Baş, “Down Sendromlu bireyler, zihinsel engelliler grubunda, en iyi rehabilite edilebilen, iyi bir eğitim ile okuma yazma öğrenebilen, temel ihtiyaçlarını karşılayabilen, basit iş dallarında çalışabilen bir gruptur.  Batman da Down sendromlu ailelerin bir araya gelerek kurduğu DOSEM ‘Down Sendromlu Melekler Derneği’, Batman Valiliği ve özel sektörün katkıları ile DOSEM Özel Down Okulunu açtı. Şuan okulda Batman da yaşayan Down Sendromlu Çocukların eğitim öğretimi devam etmektedir.” dedi.

 

Baş, okul açmadaki amaçlarının Batman’daki zihinsel engelli genç ve çocuklara yönelik sosyal aktiviteler hazırlayarak onları sosyal hayata dâhil etmek istediklerini belirtti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir