• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
MTSO, Suriyeliler için yardım kampanyası başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Suriye’de ki iç çatışmadan dolayı Türkiye’ye gelmek zorunda kalan Suriyeliler için yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya ilk destek verenler ise MTSO meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri oldu. 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Suriye’den kaçarak ülkemize ve özellikle Mersin’e sığınan Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılı durumunu görmezden gelemezdik. Aramızda akrabalık bağı bulunan bu kardeşlerimize Mersin iş dünyası olarak destek vermekteyiz.” dedi. 

Suriyelilerin ihtiyaçlarının büyük olduğuna dikkat çeken Aşut şöyle devam etti: “Bireysel yardımlar ise bu anlamda yetersiz kalmaktadır. Mersin iş dünyasının ve tüm Mersinlilerin ihtiyaç içindeki bu kardeşlerimize el uzatacaklarına olan inancım tamdır. Allah kimseyi vatanından, ailesinden ayrı koymasın;  savaş gibi, en çok masum çocukların, bebeklerin ve kadınların etkilendiği bu felaketlerden tüm insanlığı korusun. Bu anlamda, tüm Mersin iş dünyasını ve tüm Mersinlileri bu yardıma destek olmaya çağırıyorum. Gelin az veya çok gönlümüzden kopan kadarı ile yardım edelim. Veren elin alan elden üstün olduğunu,  paylaşmadan tam anlamıyla insan olamayacağımızı hatırlayalım. Gelin bu hayır hareketinin bir parçası olalım, masum bebeklere, çocuklara, yaşlılara destek olalım” diye belirtti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir