• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
Kentsel dönüşüm projesinde rant iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’daki kentsel dönüşüm projesini eleştiren MHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Kadir Koçdemir;  Atıcılar, Namık Kemal, Zafer, Gülbahçe ve Elmasbahçeler mahallelerin de ikamet eden yüz binin üzerinde vatandaşı doğrudan ilgilendiren hususlarda çarpıcı iddialarda bulundu. 

Tamamlanmak üzere olan belediye sarayının 100 binin üzerinde Bursalının huzurunu kaçırdığını ileri süren Koçdemir, “Proje hayata geçirilmeden çevrede yükselen binalar ve hâlihazırda yapımı süren 20-26 katlı yapıların kimlere ait olduğu ve belediye sarayının neden ısrar ve inatla buraya yapılamak istenmesinin kanıtı gibi. Bu binalar yükselirken, evlerinin değer kazanacağını düşünen vatandaşlar ise evlerini boşaltmaları için tehdit ediliyor” iddiasında bulundu. 

“Rant geldi halka yer kalmadı”

“Ardında on binlerce mağdur bırakan ve devleti 1 milyar liralık zarara uğrattığı yetmezmiş gibi şehrin kimliğine büyük bir darbe vuran Doğanbey TOKİ gerçeği hala ortadadır. Bu rezaletin mimarı, bu kez hemşerilerinin yaşadığı bölgeye değer katma adı altında 100 binin üzerinde vatandaşı evinden barkından etmek üzere. Vatandaşa adeta, ‘Rant geldi, size yer yok’ diyor. Yıllardır hizmetin uğramadığı Ankara Yolu’nun altındaki mahallelerde ikamet eden yurttaşlar, çok daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya” şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir