• DOLAR 32.526
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2424.229
  • ...
AB Bakanlığından Selçuk`a birincilik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ‘AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde  öğrencilerin ‘Kadın’ ve ‘Çevre’ konularındki çalışmaları değerlendirildi. 

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencileri Erol Dönek, Feride Özdengül ve Gazetecilik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Muhsin Samet Okur’un ‘Her Düş Gelecek’ adlı projeleri, Halkla İlişkiler Kampanyası Kategorisinde birinciliğe layık görüldü. 

Avrupa Birliği ülkeleriyle Türkiye arasındaki karşılıklı önyargıları ve bilgi eksikliğini gidermek için genç iletişimcilerin yaratıcılığından faydalanılmasını amaçlayan yarışmaya Türkiye genelindeki 35 iletişim fakültesinden öğrenciler projeleriyle katıldı. 6 kategoride yarışan öğrenciler, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecinde `Kadın` ve `Çevre` konularında yürüttükleri projeleriyle Türkiye’nin üyeliğinin AB’ye kazandıracaklarını kendi bakış açılarıyla anlattı. 

Yarışmada ‘Halkla İlişkiler Kampanyası’ kategorisinde Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Erol Dönek, Feride Özdengül ve Muhsin Samet Okur’un ‘Her Düş Gelecek’ isimli projesi birinci oldu. Açık Hava Reklamı ve Basılı Materyal Kategorisinde Anadolu Üniversitesi’nden Göze Çiçek ve Fırat İnce’nin ‘Young Turkey is Thinking Big’, İnternet ve Sosyal Medya Uygulamaları Kategorisinde  Akdeniz Üniversitesi’nden Faruk Kayın’ın ‘Adım Adım Avrupa’, Radyo Kategorisinde İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Özge Özkök ve Beyza Bozkurt’un ‘CE’, Haber Dosyası Kategorisinde Akdeniz Üniversitesi’nden Hayal Maraşlı ve Taner Yapku’nun ‘Karadeniz Kadiniyuk Haklarumuzun Peşindeyuk’, Televizyon Kategorisinde ise Yaşar Üniversitesi’nden Recep Susem, Naz Sütçü ve Evren Babayiğit’in ‘Unity’ isimli projeleri birinciliğe layık görüldü. 

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, “Öğrencilerimizin aldığı ödüller önemli platformalarda hem öğrencilerimizi proje geliştirme yönünde teşvik ediyor hem de üniversitemizin uluslararası arenada daha fazla tanınmasını sağlıyor.  Fakültemizin başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum.” dedi.  (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir