• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Evdale Zeynıke Derneği HÜDA PAR`a saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı’da faaliyet gösteren Evdalê Zeynıkê Kültür ve Sanat Derneği (Komelaya Evdalê Zeynıkê), HÜDA PAR Ağrı Teşkilatına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 

HÜDA PAR üyesinin aracının yakılması kendilerini üzdüğünü ifade eden Dernek Başkanı Fehmi Atmaca, bu saldırının Kürt halkının huzurunu bozmaya yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı. Fehmi Atmaca, “HÜDA PAR üyesi aracının yakılması çirkin bir saldırı olarak görüyoruz. Bu saldırıyı kınamak Ağrı’da tüm siyasi parti ve STK’ların insani bir görevidir. Biz de bu insani görevi icra etmek adına partinize geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdik. Umarız şehrimizde yaşanan son olay olur. Ayrıca seçimde Hür Dava Partisinin güçlü çıkması bizi sevindirecek. Kürt halkının temsiliyetinde çok seslilik ve çok renklilik bir partiyi zayıflatsa bile Kürt halkını güçlü kılacağına inanıyoruz." dedi. 

Ziyaretten memnun olduklarını söyleyen Ağrı Belediye Başkan Adayı Burhan Aslan, “Bizi ziyaretiniz şereflendirdi. Bu insani vazifenizi icra ettiğinizden dolayı sizleri tebrik ediyor ve bu erdemli davranışı Ağrı’daki tüm STK ve partiler, bu halkın huzurunu istiyorlarsa bu erdemli davranışı gerçekleştirmelerini bekliyoruz. Bu olay ve bunun gibi parti ve camiamıza yönelik yapılan 200’ün üstünde saldırı canımızı yakmış, Kürt analarını ağlatmış ve Kürt halkını üzmüşse bile halkımızın huzurunu bozmamak için bu çirkin saldırıları sineye çekiyoruz. Ama kadirşinas halkımız bu olayları kendi içerisinde ve vicdanlarında değerlendireceklerini biliyoruz. Ve 30 Mart günü halkımız, huzuruna kast etmiş bu zihniyeti seçimde sandığa mahkum edeceğini iyi biliyoruz. Başkasına tahammül etmeyen zihniyet, fikirler ve partileri ağızlarında sakız yaptıkları sözüm ona demokratik değerlerden dem vuranlara seyyar satıcıları örnek almalarınız tavsiye ediyoruz. Zira çarşı pazarda yanyana dikilip domates, salatalık satan seyyar satıcı kardeşlerimiz nasıl ki aynı ürünü satmalarına rağmen birbirlerine tahammül ediyorlarsa aynı zamanda farklı partiler, sesler, düşünceler ve fikirlere tahammül etmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

(Hasan Özbay - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir