• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Batman orman kenti olma yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Orman İşletme Müdürülüğü, ağaçlandırma faaliyetleri Batman’ın bir orman kenti olma yolunda ilerlediğini  belirtti. 

Batman Orman İşletme Müdürü M.Ali Dedeoğlu, Batman’a 2013 yılında yaptıkları ve 2014 yılında yapacakları ağaçlandırma faaliyetleriyle ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) bilgi verdi. 

2013 yılında ‘Hasankeyf Yeşil Kuşak Projesi’ çerçevesinde Hasankeyf’e yaklaşık 4 bin adeti Siirt Fıstığı ve geri kalanı da İran Çamı olmak üzere 10 bin adet fidan diktiklerini söyleyen Dedeoğlu, “Genel müdürlüğümüzün Batman Üniversitesi ile yaptığı program çerçevesinde, Üniversite sahasına 125 bin adet çeşitli türlerden ağaçlandırma yaptık. İşletmemiz yeni kurulmuş olmasına rağmen, okulları ağaçlandırdık. Bunun haricinde ihtiyacı olan insanlara bedava fidan dağıtıyoruz.” dedi. 

2014 yılı içerisinde Batman’da yapacakları ağaçlandırma faaliyetleri hakkında da bilgi veren Dedeoğlu, “ 2014 yılında inşallah başta Batman Çayı havzası yakınlarında yaklaşık 150 hektar bir ağaçlandırmamız olacak ve oraya yaklaşık 200 bin adet fidan dikeceğiz. Yine Batı Raman’da bin 340 hektarlık sahamız var. Bu sahayı da 3 yıl programlayacağız. 3 yıl sonunda da 2 milyon civarında  fidan dikeceğiz. Ayrıca Kozluk’ta bize tahsis edilen sahalarımız var. Oralarda 2014 yılında İlkbahar ve yaz aylarında toprak işlemesini yapıp, Sonbahar’da fidan dikeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

En büyük amaçlarının Batman’ı bir kent ormanına kavuşturmak olduğunu ifade eden Dedeoğlu, “Bizim düşündüğümüz kent ormanı, herkesin desteğiyle Erköklü Köyünde mevcut bir saha var. Onun için orasının bize tahsis edilmesi hususunda resmi kurumlarımıza yazılarımızı yazdık. Eğer ki orayı bize verirlerse orayı da ağaçlandırarak inşallah Batman halkının hizmetine sokacağız. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir