• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Risale-i Nur`u Anlama ve İstifade Etme Üzerine Dersler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Muhammed Şakir / İnzar Dergisi
 
Birinci Dersin Özeti

İkinci dersimize başlamadan evvel, geçen sayıdaki dersimizi birkaç cümleyle de olsa hatırlatmamızda fayda var. Özetle:

a- "Risale-i Nur`dan nasıl daha fazla istifade edebilirim?" sorusuyla giriş yapmış ve bu ve buna benzer soruların Risale-i Nur`a ve Üstad`a olan ilgi ve alakanın alameti olduğunu söylemiştik.

b- Risale-i Nur`un yalnız Türkiye insanının değil, dünyanın birçok ülkesinde muhtelif seviye ve tabakalarda insanların gündeminde olduğunu söyleyerek, önemine vurgu yapmıştık.

c- İnsanların mezheb ve meşreplerine, dinî ve siyasî görüşlerine veya sonu gelmez değişik ihtiyaçlarına göre Üstad`a ve eserlerine yaklaştıklarını; bunun da zaman zaman Üstad`ın maksadına uymayan riskli bazı sonuçlara sebep olduğunu, bu riskleri bertaraf etmek için ise bizim daha fazla çalışmamız gerektiğini ifade etmiştik.

d- Son olarak üç madde altında Risale-i Nur`u tanıyıp istifade etmemiz için öncelikle Üstad`ı, hayatını ve mücadelesini tanıyıp bilmemiz gerektiğinin altını çizip Üstad`ın konuyla ilgili bazı sözlerine yer vermiştik.

Bu özetten sonra şimdi "Risale-i Nur külliyatından nasıl daha fazla istifade edebilirim?" sorusunu akılda tutarak ikinci dersimize dördüncü madde ile başlıyoruz.

İKİNCİ DERS

4- Bir yandan Üstad’ı okuyup tanımaya, anlamaya çalışırken, öte yandan Külliyatı tanımanın yollarını arayacağız. Üstad okumalarımız bir adım önde olmakla beraber, bu ikisi birlikte eşzamanlı olarak yürütülmelidir. Birincisi ikincisini takviye edecek ve kolay anlama yollarını öğretecektir. Anlama elbette önemli ve önceliklidir; ama ondan önce tanımaya odaklanmalı; çünkü tanıma, anlamadan daha önceliklidir. Tanımadığınız, mahiyetini bilmediğiniz bir şeyi anlayıp kavramanız, isabetli yorumlarda bulunmanız veya...
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir