• DOLAR 32.225
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2452.466
  • ...
Muhalifler Başkentin 3 Mahallesini Ele Geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhaliflerle birlikte hareket eden El Cezire muhabiri, başkentin Fashloum, Zawiyat Dahmani ve Mansoura mahallelerinin muhaliflerin kontrolünde olduğunu aktardı. Mansoura mahallesinin, Kaddafi`nin karargahının bulunduğu Bab`ül Aziziye`ye yakın olduğu belirtiliyor.

Ancak Libya Hükümeti Sözcüsü Moussa İbrahim, başkent Trablus`u savunmaya hazır binlerce asker olduğunu açıkladı. NATO`yu da başkenti bombalamakla suçlayan İbrahim, saldırılarının tek amacının hükümeti devirmek olduğunu ve NATO`nun ayrıca halka karşı ahlaksızca bir kampanya yürüttüğünü kaydetti.

Öte yandan NATO birlikleri de Libya`da havadan vurulacak hedefleri belirlemenin zorlaştığını duyurdu. NATO sözcüsü Albay Roland Lavoie, Brüksel`de yaptığı açıklamada çatışmaların büyük bölümünün şu anda köy ve kentlerde yoğunlaştığını, bunun da hedeflerin tespitini karmaşıklaştırdığını belirtti

Moussa İbrahim de ayrıca, NATO`nun başkent yakınlarındaki Zaviye ve Garyan bölgeleri ile Trablus`un Canzur bölgesine saldırılarında sivillerin öldüğünü iddia etti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir