• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
`Müslüman Kadının Kimliği Tesettür` Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Tesettür Seferberliği kapsamında İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu tarafından 8 Şubat mahallesi Mesut Düğün salonunda `Müslüman Kadının Kimliği Tesettür` isimli bir program düzenledi.

 

Yüzlerce kişinin katıldığı program, Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Kuranı kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Derneklerden İlim -Der Başkanı Mustafa Özaslan, İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu hakkında verdiği bilginin ardından" Belki de içerisinde bulunduğumuz asır, bizden sonraki nesillere hayasızlık ve iffetsizlik nesli olarak intikal edecektir" diyerek insanların ahlaksızlık ve şehvetperestlikte sınır tanımadığına dikkat çekti.

 

Özaslan konuşmasında, Özgürlük ve bireysel haklar adına her türlü hayasızlığın meşrulaştırıldığı, Allah u Tealanın övdüğü güzel ahlakın mahkum edildiği bir asırda ve fitne ortamında, tesettür çağrısı ile haya çağrısına uyan tüm kadın ve erkeklere teşekkür etti.

 

Programda konuşan Tesettür Seferberliği Platformu(TESSEP) üyesi Ömer Çelik Hoca da, "Müslüman kadının örtüsünü engellemek isteyenler `mademki sizi açamadık o zaman bizim istediğimiz şekilde örtünün bizim sizin için biçtiğimiz örtüyü giyin` diyerek Allahın ve resulünün emrine tamamen zıt ve uymayan bir örtünme şekli karşımıza çıkardılar." dedi.

 

Allah İki Türlü Örtü Emretmiştir
Konferansa konuşmacı olarak katılan Ömer Çelik Hoca Allah u Teala kuranda bize iki türlü örtüyü emrettiğini, birinin insanın bedenini örten elbise diğerinin ise insanın ruhunu örten elbise yani takva elbisesi olduğunu söyledi.
Çelik "Müslüman bir kadın zararlı gözlerden bedenini örttüğü gibi aynı zamanda ruhunu da örtmelidir. Takva elbisesi giymelidir Allahtan haya etmelidir" dedi.

 

İnzar İlahi grubunun günün anlam ve önemine dair seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra, İlim tiyatro ekibinin oynadığı `Tesettür Fedaisi Şehit Kamil` isimli tiyatro oynandı. İzleyenleri duygulandıran tiyatro, büyük ilgi gördü.
Program Kuran ı Kerim tilavetinin ardından sona erdi.

 

Bekir Aslan İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir