• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Köylerine hırsız giren köylüler İLKHA`yı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Hırsızların son zamanlarda Karacadağ bölgesinde birçok köyü hedef aldığını söyleyen köy sakinleri, İlke Haber Ajansının 12 Şubat tarihinde “Karacadağ Köylülerinin hırsız isyanı” adıyla yaptığı haber için İLKHA’yı ziyaret ederek teşekkürlerini sundu.

İlke Haber Ajansı Müdürü Mahmut İrtem ile kısa bir görüşme yapan köylüler, köylerinde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. 

Hırsızların karakola sığındığı günden bir gün sonra salıverildiklerini söyleyen köylüler, aynı hırsızların tekrar köylerine gelerek hırsızlık yapmaya çalıştıklarını, ancak köylülerin fark etmesiyle kaçtıklarını ileri sürdü. 

Hırsızların yakalandığı geceyi anlatan köylüler, “Gece geç saatte köylüler hırsızları fark edince kaçıp karakola sığındılar. Karakolda hırsız olduklarını itiraf etmişler. Ardından savcılığa sevk edilmişler, oradan da serbest bırakıldıklarını duyduk. Köylüler hırsızlardan şikayetçi olmalarına rağmen savcı onları serbest bıraktı.” ifadelerini kullandı. 

Çocukların psikolojilerinin bozulduğunu ileri süren köylüler, geceleri hırsızların korkusundan dolayı nöbet tuttuklarını, bu yüzden de gündüzleri işlerine tam anlamıyla yoğunlaşamadıklarını ifade ettiler. (Fikret Özkan/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir