• DOLAR 32.162
  • EURO 34.734
  • ALTIN 2450.287
  • ...
israil, Mısır`dan Özür Diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil`in Mısır için `Sina`da otoritesini kaybetti` açıklaması üzerine Kahide, Tel Aviv`deki büyükelçisini geri çekti. Kararı üzüntüyle karşılayan israil, dün de Mısır`dan özür diledi.

israil Dışişleri Bakanlığı, "Kahire"nin kararını üzüntü verici" diye değerlendirdi ve israil`in Mısır`la iyi ilişkilerini sürdürme arayışında olduğunu vurguladı. Savunma Bakanlığı da, Sina`da 5 Mısırlı güvenlik personelinin İsrail ateşiyle ölmesinden `pişmanlık duyulduğunu bildirerek, ortak soruşturma teklifinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerinin de Mısır`ın kararıyla ilgili olarak istişarelerde bulundukları belirtiliyor.

Önceki gün israil ile Mısır sınırında, 8 israilli`nin ölümüne yol açan olaylar sırasında, israil askerlerinin ateş açması sonucu 5 Mısır güvenlik görevlisi de hayatını kaybetmiş; bunun üzerine Mısır hem israil`in olayla ilgili soruşturma açması çağrısında bulunmuş, hem de israilli liderlerin, Sina`daki otorite boşluğu dolayısıyla Mısır`la ilgili yaptığı açıklamalara tepki göstererek, bu "talihsiz" açıklamalar nedeniyle İsrail özür dileyinceye dek büyükelçini geri çekme kararı almıştı.

israil Savunma Bakanı Ehud Barak, sınırda meydana gelen olayla ilgili, Mısır`ın Sina`da otoritesinin zayıfladığını ifade etmişti.

Mısır, israil`in Ortadoğu ülkeleri arasında barış anlaşması bulunan iki ülkeden biri. israil ile Mısır, 1979`de barış anlaşması imzalamışlardı. israil ile barış anlaşması bulunan diğer ülke Ürdün.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir