• DOLAR 32.218
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2455.075
  • ...
Bursa'daki hava kirliliği TBMM gündeminde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Bursa’da insan sağlığını tehdit edecek seviyelere ulaşan hava kirliliğinin nedenlerinin tespiti, ölçümleme ve izlemenin yapılması, kirlilik oranlarının kamuoyuyla paylaşılması, hava kirliliğiyle ilgili mücadele birimlerinin kurulması ve kirliliği önleyici, etkin çözümler üretilmesi amacıyla Meclis araştırması istedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, tarihi, doğası, havası, suyu, bereketli toprakları ve sanayisiyle ülkemizin en önemli merkezlerinden biri olan Bursa’da, izlenilen politikalar ve yanlış uygulamalar sonucu ortaya çıkan hava kirliliğini TBMM gündemine taşıdı.

 

Kaleli, doğayı hiçe sayan ve çevreyi gözetmeyen sanayileşmenin yanı sıra, göçten kaynaklanan çarpık kentleşme ve kalitesiz kömür kullanımından kaynaklı hava kirliliğinin, Bursa’nın en önemli sorunlarından biri haline dönüştürdüğünü belirtti.

 

Marmara Bölgesi’nde Hava Kalitesi Alanında Kurumsal Yapılandırma ve Eşleştirme Projesi kapsamında pilot il seçilen Bursa’da, insan sağlığını tehdit edecek seviyelere ulaşan hava kirliliğinin nedenlerinin tespiti, ölçümleme ve izlemenin yapılması, kirlilik oranlarının kamuoyuyla paylaşılması, hava kirliliğiyle ilgili mücadele birimlerinin kurulması ve kirliliği önleyici etkin çözümler üretilmesi amacıyla Meclis Araştırması isteyen Kaleli’nin soru önergesi Meclis Başkanlığına sunuldu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir