• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
Dicle üniversitesinden ağaç kesimi ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Bazı basın yayın organlarında çıkan Dicle Üniversitesinde ağaç katliamı yapıldığı yönündeki haberleri yalanlayan Dicle Üniversitesi Rektörlüğü haberlerin gerçeği yansıtmadığını, yapılan haberlerin mesnetsiz olduğu belirtildi.

Bazı basın organlarında Dicle Üniversitesi tarafından ağaç katliamı yapıldığı yönünde haberlerin yayınlandığını belirten Rektörlük, Üniversite hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirecek, aleyhte kamuoyu oluşturacak şekilde; gerçeklere aykırı bir içerik taşıyan bilgiler verildiğini belirtti.

Dicle Üniversitesi olarak, daha önce var olan binlerce ağacın yanında son 5 yıl içerisinde 200 binin üzerinde ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini belirten Rektörlük, “ 27 bin dönümlük bir arazi içinde geniş bir alanı kaplayan ormanlık bölgelerde zaman zaman yangınlar da yaşanmaktadır. Bu yangınlara müdahale konusunda yaşanan sorunların başında ise ilgili alanlara itfaiye aracının girişini engelleyen orman vasfı olmayan kendiliğinde yetişen yabani ağaçlık bölgeler ve bataklık bölgeler gelmektedir.” denildi.

Habere konu olan alanın, hem bataklık hem de ormanlık alanlara girişi engelleyen çalılıklarla kaplı olduğu belirtilen Rektörlük açıklamasında, “ Konu hakkında üniversitemiz çevre Ağaçlandırma Müdürlüğü’nün talebi üzerine Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü tarafından inceleme yapılmış ve bu inceleme neticesinde sunulan rapora göre işlem yapılmıştır.” şeklinde belirtildi. 

Açıklamanın devamında, “Dicle Üniversitesi kampüs yerleşke alanı içerisinde Yeniköy mevkiinde, daha önce kum ocağı olarak kullanılan alan üzerindeki karakavak ve kara söğüt ağaçlarıyla ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, halk sağlığı için bataklığın rehabilite edilmesi ve muhtemel çıkacak yangınlara müdahale edilebilmesi için ağaçların alandan uzaklaştırılması gerektiği belirtilmiştir. Orman İşletme Müdürlüğü’nün raporuna istinaden bahsi geçen alanda çalışmalara başlanmıştır.” açıklamaları yer aldı. 

Söz konusu alanın hiçbir şekilde başka amaçlarla kullanılmasının düşünülmediği belirtilen açıklamada, “Bazı basın organlarında çıkan bu mesnetsiz ve gerçeğe aykırı “Ağaç Katliamı” haberlerinin gerçeklerle ilgili olmadığını belirtiyor bu konudaki rahatsızlığımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir