• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
`Belediyeler hizmet yeridir, yeme yeri değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Hür Dava Partisi, (HÜDA PAR) Belediye Başkan Adayı tanıtım programı çerçevesinde Bismil ilçesinde etkinlik düzenledi. 

Bismil Belediye Başkan Adayı Abdussamed Yalçın’ın tanıtım programına; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç ve Bismil İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Bilmez katıldı. 

Bilal Güler’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz’ın konuşmasıyla devam etti.

Daha önce dernek çatısı altında halka hizmet etmeyi hedef edindiklerini kaydeden Yılmaz, Mustazaf Der’in kapatılmasından sonra da halka hizmet için parti kurduklarını söyledi. 

“Halkımıza hizmet etmeye talibiz”

HÜDA PAR olarak hizmete talip olduklarını belirten Yılmaz, “Önümüzde bir seçim var bizler de parti olarak Allah’ın izniyle seçime katılıyoruz ve siz değerli halkımıza hizmet etmeye talibiz.”dedi. 

“Türkiye’de bizim ölçümüze uyan bir parti olmadığı için HÜDA PAR’ı kurduk”

HÜDA PAR’ın kurulmasının gerekliliğini ifade eden Yılmaz, “Hür Dava Partisini kurarken ‘mevcut sorunlara İslami çerçevede çözüm üretecek, İslam’ı referans alacak bir parti var mı yok mu?’ şeklinde bir araştırma yaptık. Gördük ki bizim ölçümüze göre bir parti yok, bu yüzden parti kurma gereği hissettik. Kimliğimize ve dilimize sahip çıktığını söyleyen partilerin inançla İslam’la hiçbir alakası yoktu. Yöneticileri kıble tanımıyor ve birçoğu da Allah’a inanmayan ateist olarak bildiğimiz insanlardı. Kıbleye yönelen insanlar da bizim kimliğimize ve dilimize sahip çıkmıyordu ve bu boşluğu doldurmamız gerektiğini düşündük. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki Kürtler Hz. Ömer döneminden beri İslam’la müşerref olmuş ve o günden bu güne de İslam’ın bayraktarlığını yapmış, içinden nice âlimler çıkmış, seydalar çıkmış. Sadece Kürtlere değil, bu coğrafyanın tümüne bu seydalarımızla ilim ve irfanı götürmüşüz. Ama maalesef bugün geri kalmış, geri bırakılmışız. İçimizden çıkan bazı insanlar geri kalmışlığımızı dine, dindarlığa ve İslam’a bağladılar. ‘Kürtler Müslüman olmasaydı o zaman Kürtler ileri bir seviyede olurdu, Kürtlerin bir devleti olurdu’ gibisinden bazı hezeyanlara kapıldılar ve bunu da halkımızın arasına yaydılar” şeklinde konuştu. 

“İçimizden çıkan ağaç kurtları gençlerimizi İslam’dan uzaklaştırdı”

Kemalist rejimin yapamadığını birilerinin kısa sürede yaptığını ifade eden Yılmaz, “İçimizden çıkan ağaç kurtları gençlerimizi İslam’dan uzaklaştırdı. Kemalist rejimin 90 yılda yapamadığı İslami ve ahlaki yozlaşmayı, içimizden çıkan bu ağaç kurtları maalesef 20 yılda yaptılar ve bununla açıkça övünüyorlar. Genel Kurmay’a, ‘Laikliğin teminatı biziz, bizimle anlaşın yoksa İslamcılar, dindarlar gelecek Şeriatı getirecek’ şeklinde çağrılarda bulunuyorlar. Açıkça ‘Kürtleri dönüştürdük ve kadınları özgürleştirme adı altında Kürtler arasında namus kavramını kaldırdık. Kadınları İslam’dan, ahlaktan uzaklaştırarak kadınları kocalarının, anne ve babaların, kardeşlerinin namusu olmaktan çıkararak böylece özgürleştirdik’ demekteler. Kürt halkı eskiden beri namusuna, dinine düşkünlükle bilinir. Aramızdan namusu, dindarlığı kaldırırsak bizim Kürtlüğümüz kalmaz bunu herkes böyle bilsin. Kürt halkı dindar ve namusludur” şeklinde konuştu. 

“Adaylarımızı belirlerken Müslüman Kürtlerin İslami kimliğini göz önünde bulundurduk.”

HÜDA PAR olarak dürüst ve dindar adaylarla seçime gireceklerini belirten Yılmaz, “Sağlam ve dürüst olmayan, halkın malını mülkünü zamanında çalıp çırpan kişilerle seçimi kazanmaktansa; doğru, dürüst ve dindar adaylarla seçimi kaybetmeye razıyız.

Biz adaylarımızı seçerken şunlara dikkat ediyoruz; kendi dinine bağlı olacak, peygamberini tanıyacak ve sahabeleri kendine örnek alan birisi olacak, halkını satmayacak, kendisine oy veren insanları satmayacak, kendini değiştirmeyecek, halkın beklentini boşa çıkartmayacak, en dar gününde halkın yanında olacak, hizmet noktasında adil olacak, hizmet yapma konusunda ayrımcılık yapmadan herkese hizmet edecek. Bu halkın ıslahını isteyen, gençlerinin istikbalini düşünen, aile saadetini isteyen, şehirlerimizin imarını isteyen, halkımızın kimliğinin tanınmasını isteyen, inanç noktasında İslami değerlerler isteyen insanlardan olacak. Bizim ölçümüz kriterlerimiz budur. Adaylarımızı belirlerken Müslüman Kürtlerin İslami ihtiyacını göz önünde bulundurduk. Çünkü bizler Müslümanız ve her şeyimizle İslam’a göre hareket etmeliyiz. Namazımızı, ibadetimizi, alışverişlerimizi İslam’a göre yapıyorsak, aynı şekilde siyasetimizi de İslam’a göre yapmalıyız. Siyasetin İslami kriterleri vardır. İslami kriterlere göre riayet edilmese o zaman siyaset yalancıların, dolandırıcıların cirit attığı bir meydan olacaktır. Bu gün olduğu gibi toplumun ahlaken en düşükleri oraya gidecekler” dedi. 

Daha sonra söz alan  HÜDA PAR Bismil Belediye Başkan Adayı Abdussamed Yalçın, partilerinin hiçbir partinin alternatifi olmadığını, Kemalist rejimin zulmüne karşı kurulmuş bir parti olduğunu söyledi. 

“Elimizden alınan haklarımızı geri almak istiyorsak çare hür davadır.”

HÜDA PAR’ın her zaman ve her yerde zulme karşı olacağını kaydeden Yalçın, “Bir tarafta zulüm varsa, ihanet, çirkeflik, ahlaksızlık varsa onun karşısında dimdik duran HÜDA PAR vardır. Mazlumiyetin giderilmesini ve elimizden alınan haklarımızı geri almak istiyorsak çare hür davadır. HÜDA PAR mazlumun hakkını, Müslüman halkın dinini korumak ve hakikati hiç kimseden korkmadan söylemek için çıkmıştır. Bizler o şemsiyenin altında hakkımıza kavuşacak zulümden kurtulacağız inşallah. Hayal ettiğimiz ve sürekli isteyip de kavuşamadığımız hayaller HÜDA PAR şemsiyesinin altındadır, buna kavuşmanın yolu da el ele vererek çalışmak ve destek olmakla olur” cümlelerine yer verdi. 

“Belediyeler hizmet yeridir, yeme yeri değil”

Belediye başkanlarının efendi değil birer hizmetkar olduklarını söyleyen Yalçın, “Belediye hizmet yeridir. Belediyenin koltuğuna oturan kişi ‘Ben artık buraya hakim oldum istediğimi yaparım’ anlayışına kapılmamalıdır. Belediye tüm halkın malıdır. Belediye halkın evidir. İstediği zaman kapıdan içeri girebilmeli ve belediye başkanıyla veyahut istediği bir kişiyle ne zaman isterse görüşebilmelidir. HÜDA PAR olarak bizim anlayışımıza göre belediye malı yetim malı gibidir. Yetim malını nasıl ki gözümüz gibi koruyorsak, belediye malını da o şekilde koruyacağımıza dair halkımıza söz veriyoruz. Halkımız tarafından belediyelere gelecek olan paralar, halkımıza hizmet olarak dönüştürülecektir bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu. 

Halkın sömürülmeye alıştırıldığını belirten Yalçın, “Bismil coğrafyasını adım adım gezdik, halkımızın derdini dinledik. Gittiğimiz her yerde duyduğumuz şeyler acı bir gerçekti. Bismil’e gelen bütün belediye başkanları halkın malını yemiş. Şimdiye kadar belediye malını yemeyen tek kişi Bismil’e gelmemiş. Bu yüzdendir ki belediyenin başına gelip de belediye malını yemeyen bir belediye başkanı hiçbir zaman halkımızın zihninde oluşmamıştır. Evet birileri hizmet yapmıştır, yapılan hizmeti inkar etmek bizim ahlakımıza aykırıdır ama Bismil halkının hak ettiği derecede bir hizmet yapılmamış ve halkın malı tarumar edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

“hizmet yapmayanlar tekrar halktan oy istemekten utanmazlar mı?”

Siyasetin kirletildiğini söyleyen Yalçın, “Siyaset aslında İslam ile yapılır. Ama ne yazık ki kendini bilmez birileri gelip halktan oy istediler ve belediye başına geldikten sonra da halkın malını kendi yandaşları arasında bölüştürdüler, kendi akrabalarına verdiler. Bu şekilde siyasete kirlilik bulaştırdılar ve siyasetin İslam’da yeri olmadığının bunun yanında Müslümanların kesinlikle siyasete girmemeleri gerektiğini halkın zihnine yerleştirerek halkın malını yemeye devam etmek için kendilerine zemin oluşturdular. Utanmadan yüzleri kızarmadan ev ev dolaşarak oy topladılar ve başa geldiklerinde de hırsızlık yaptılar, siyaseti hırsızlıklarına alet ettiler. Bu büyük bir ayıptır, halkı kandırmaktır, halka ihanettir. Bunu yapan kişiler nasıl olur da halkın yüzüne bakabiliyor, nasıl oluyor da tekrar tekrar halkı ziyaret ederek oy isteyebiliyorlar. HÜDA PAR’ın anlayışına göre böyle bir davranış utanç verici, yüz kızartıcı bir davranıştır” eleştirilerinde bulundu. 

Konuşmasına devam eden Yalçın, son olarak ahlaki yozlaşmaya değinerek birtakım uyuşturucu bağımlısı olan Kürt gençliği için ıslah konusunda hiçbir adımın atılmadığını vurguladı. 

Aday tanıtım programı, Molla Sabri Ortaç’ın yaptığı dua ile son buldu.(Hasan Gündüz-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir