• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Muş'taki tüm okullarda süt dağıtımı yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Valiliği tarafından uygulanmaya başlayan süt dağıtımı etkinliği Türk Telekom İlköğretim Okulunda başladı.

 

Okul sütü dağıtım etkinliğine Vali Vedat Büyükersoy, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Mehmet Aydın,  İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü ile Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür vekili Mehmet Aydın, bu yıl da Eğitim Öğretimin ikinci yarıyılının başlamasıyla anasınıfları ile 1.2.3 ve 4. sınıflarda eğitim gören öğrencilere haftanın üç günü okul sütü dağıtılacağını söyledi.

 

Süt dağıtımının Pazartesi Çarşamba ve Cuma günlerinde devam edeceğini belirten Aydın, “ilk yıl sütlerimiz yüzde 3,5 oranında yağlıydı. Bu yıl süte olan alerjinin azaltılması bakımından sütteki yağ oranın yüzde 3’e düşürdük. Bu yıl yine devam eden uygulamada sütler analiz yapılıp ve sonucu uygun olduğu anlaşıldıktan sonra dağıtıma çıkarılıyor. Şu anda ilde 58 bin öğrencimiz mevcut olup tüm okullarda süt dağıtımı yapılacaktır. Okul sütü dağıtımına Türk Telekom İlköğretim Okulunda başlandı. Merkez ilçeye bağlı köyler ve ilçelerde de Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda tüm öğrencilerimizi sütle buluşturmayı hedefliyoruz’’şeklinde konuştu.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir