• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Ağrı Adayı Burhan Aslan ile röportaj
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Hür Dava Partisi Ağrı belediye başkan adayı Burhan Aslan, İlke Haber Ajansının sorularını cevapladı. Partisi ve projeleri hakkında merak edilen birçok soruya cevap veren Aslan, merak edilen bazı konulara da açıklık getirdi.

 Mütevazi kişiliğiyle tanınan ve Ağrı halkının teveccühünü kazanan Burhan Aslan siyasi arenada da Ağrı’da hizmet etmek istediğini söyleyerek “Bizim referansımız İslam’dır. Bizler Hür Dava Partisi olarak insanımıza, gerçek manada siyasi arenada hizmet yapmak için yola çıkmış bulunuyor ve hakkın hakim olmasını isteyen herkesi partimize davet ediyoruz. Gerçek hizmeti yapıp, Ağrı’yı güzel bir noktaya getireceğiz. Yoksul halkımız mağduriyetini giderip, evlenecek gençlerimiz için çeyiz yardımında bulunacağız” dedi.  

 HÜDA PAR Ağrı Belediye Başkan Adayı Burhan Aslan’a sorduğumuz sorular ve cevapları: 

 Siyasete bakışınız nedir? 
“Siyaset, hukuk dairesi içinde insanları yönetme ve yönlendirme sanatıdır. Başka bir ifadeyle kişinin neyi, ne zaman, nerede ve ne şekilde konuşması veya kullanmasının bilincidir. Uzman bir siyasetçi, geçmişi, bugünü ve geleceği birlikte düşünmek durumundadır. Geçmişten ders çıkarmak, bugünü iyi değerlendirmek ve geleceğe hesaplı adımlarla yürümek suretiyle bir yol izlemek zorundadır. Sürekli geçmişle gelecek arasında bir bağ vardır. Bu bağı kuramayan siyasiler icraatta başarılı olamazlar. 
 
 “Ne yazıktır ki, Kuran-ı Kerim tabiriyle; ‘hikmet’ olan siyaset kavramı, erozyona uğramış, pespaye hale getirilmiştir. Daha açıkçası kirli ve ehliyetsiz insanların eline geçtiği için kirletilmiş ve kötü olarak lanse edilmiştir. Siyasetin üzerinden bu kirli leke kaldırılıp ehliyetli ellere teslim edildiği zaman siyaset kurumu arındırılmış olacak ve yeniden asli kimliğine kavuşacaktır.” 

 Alışıla gelmiş bir belediyecilik anlayışı var. Siz bu anlayışa nasıl bir fark getireceksiniz? 
“Günümüzde belediyecilik, sadece şehrin hizmet işlerini yönetmek ve yapılanmasını projelendirip denetlemekten ibaret olarak bilinir. Elbette belediyenin görev ve yetkileri arasında bunlar da vardır. Ancak halkımızın bu hizmetlerin yanı sıra sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda olduğu gibi, ruhi ve manevi ihtiyaçları da vardır. Ruhi olarak boş bırakılmış ve manevi değerlerden kopmuş bir toplum, maddi olarak ne kadar ilerlemiş olursa olsun yine boşlukta, yine huzursuz ve yine mutsuzdur.” 
 
Şuana kadar nasıl çalışmalar yaptınız?

“Hür Dava Partisi Ağrı Teşkilatı olarak halkımızın acılarını paylaşmak adına 8 aydır taziyelerine iştirak ediyoruz. Ve yine düğün ve mevlitlerine de iştirak ediyoruz. Ama bunlarla yetinmedik önce 3 bin 500 esnafımızı kitlesel olarak defalarca gezdik. Şuanda da 4. defa geziyoruz dertlerini, sorunlarını, sıkıntılarını dinliyoruz. Kendilerinden görüş ve öneri alıyoruz.”

 “Ağrı merkezde de istisnalar hariç her eve üye ve gönüllülerimiz parti tanıtımı için ziyaretlerde bulundular. Kadirşinas halkımız bizlere hem evlerinin kapılarını hem de gönül kapılarını sonuna kadar açtılar. Bizleri güleç bir yüzle karşıladılar, kimi yerlerde çaylarını ikram ettiler ve çoğunlukla bizlere dinimiz ve dilimizle ilgili hassasiyetimizden dolayı bu seçimde bizlere oy vereceklerinin sözünü verdiler. Bizler de HÜDA PAR olarak halkımıza dinimiz ve dilimizden asla taviz vermeyeceğimizin sözünü tekrardan veriyoruz. Partimizi tanıtma çerçevesinde onlarca köy ziyaretlerimiz oldu. Aynı olumlu tabloyu Rabbim bizlere köylerde de gösterdi. Rabbimize şükrediyoruz halkımıza da teşekkür ediyoruz.”

 “Partimizi tanıtma adına daha yapacağımız çok şey var. Kadınlarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın yapacakları ve hatta çocuklarımızın da yapacakları çalışmalar var. Yani bu seçim çalışmasında 7 den 70 e herkes üzerine düşeni yapıyor. Şuan Ağrı’da bizim kadar aktif hiçbir siyasi parti yoktur. Allah’ın izniyle de seçimin galibi de biz olacağız. Bu inançla çalışıyoruz.”

 Gençler için önemli bir projeniz var mı?

“Şehrimizin ekonomik durumu herkesin malumu, gelir seviyesi Türkiye’nin en düşük ilinde yaşıyoruz. Ekonomik sıkıntılardan dolayı çocuğunu zamanında evlendiremeyen aileler var. Buda toplum içerisinde farklı sıkıntılar oluşturuyor. Allah nasip ederse bu konuda sıkıntı çeken gençlerimize yardımcı olmak adına belediye yönetimine geldikten sonra ilk işlerimizden biri de evlenecek dar gelirlilere çeyiz yardımında bulunmak olacaktır.”

 Dar gelirli aileler için bir çalışmanız var mı?

“Daha önce yıllarca şehrimizde hayır faaliyetleriyle adından söz ettiren Mustazaf-Der’in kapatılmasından sonra açılan Mustazaflar Cemiyetinde de yöneticilik yaptım. Derneklerimiz 10 yıla yakındır şehrimizde tespit ettiği 350 aileye düzenli yardım ulaştırmaya çalışıyor. Bu gelenekten gelen biri olarak inşallah yine belediyeyi aldığımızda ilk yapacağımız işlerin arasında dar gelirliler için büyük bir gıda bankası oluşturmak olacaktır.”

“Sadece yardım dağıtmakla yetinmeyeceğiz. Dar gelirli ailelerin aile bütçelerine katkı sağlamaları için evlerinde üretecekleri ürünler temin edilmeye çalışılacak. Yani sadece balık vermeyeceğiz aynı zamanda da fakir hemşerilerimize balık tutmasını da öğreteceğiz inşallah.”

 Ağrı HÜDA PAR’I tercih ederse neler kazanacak? 
“Eğer Ağrı halkı, HÜDA PAR’ı tercih ederse inşallah çok şey kazanacağına inanıyoruz. Her şeyden önce siyasette yeni bir bakış açısı, hizmette eşit bir dağılım, hak ve hukukta adil bir paylaşım uygulamasına şahit olacaklardır. Belediyenin görevi, mevcut kaynaklarını israf edip çarçur etmeden adil bir şekilde hizmete dönüştürmek ve her kesin hakkını sahibine ulaştırmasıdır.” 
 
“İşte bizler Hür Dava Partisi olarak, güvendiğimiz emin ve azimli kadrolarımızla bunun üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. İnşallah eğer halkımız bizi göreve layık görür, seçerlerse partizanlığın, yolsuzluğun, rüşvetin ve adam kayırmanın olmadığı, şeffaf ve adil bir belediyecilik anlayışını tesis edeceğimizi göreceklerdir. Her kesin ve her kesimin içinde hakkı bulunan belediye malını yetim malı gibi koruyacağız.” 

“Belediyecilik adına yapılan hizmetler, halkımız için bir lütuf değil, en tabii ve asli bir hakkıdır. Dolayısıyla halk, bu hakkını takip etmeli, hesabını sorabilmelidir. İnşaallah’u Teâlâ biz gelirsek belediyenin bütün faaliyetlerini halk tarafından takip edilip denetlenebilir şekilde şeffaflaştıracağız. Aylık olarak yapılan tüm icraatımızı halkımızla belediyenin internet sitesinde paylaşacağız. Böylece halk ne yaptığımızı takip edecek ve gerektiğinde hesabını sorabilecektir.”  

“Bizim belediyecilik anlayışımız, insanların dini, dili, ırkı, rengi, mezhebi, meşrebi, siyasi düşüncesi ve hayat felsefesi ne olursa olsun ayırım yapmaksızın halkımızın her kesimine hizmeti adil bir şekilde götürmektir. İster bize oy vermiş olanlar olsun ister olmasın biz tüm insanların hak ve hukukunu koruyacağımızı taahhüt ederiz ve bunun bilincindeyiz.” 

 “Ağrı’mızda yönetimi halkımız bize emanet ederse, temiz havasıyla, temiz çevresiyle, yeşil alanlarıyla halkına saygılı mütevazi bir yönetimle daha huzurlu bir ortam oluşturacağız. Ağrı’yı Doğu ve Güneydoğu Bölgelerine belediyecilikte örnek bir model konumuna getireceğiz inşallah.”

 “Ayrıca şuan Türkiye’nin doğusundan batısına özellikle genç erkek ve kızlarımızın ahlaki anlamda büyük sorunları var bu hususta bizler için en önemli sorunlardan gençlerin gerek ahlaki ve gerekse örfi değerlerindeki erozyonun önüne geçmek adına da ciddi projelerimiz var.”

 Halkın HÜDA PAR’a ilgisi ne durumda?

“Ben ve ekibimin çoğu Ağrı’nın eski esnaflarındanız. Halkımızın çoğu bizi zaten iş hayatımızdan tanıyor, biliyor ve bize güveniyorlar. Halkımızın evleri bize açık, gidip çaylarını içip sohbetler yapıyoruz. Bize ilgi gösteren tüm halkımıza saygılarımı hürmetlerimi ve selamlarımı sizin aracılığınızla iletiyorum. Ayrıca gayretli çalışmalarından dolayı tüm üye ve gönüllülerimizden Allah razı olsun diyorum.” (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir