• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
5 dakika kalbi duran hasta hayata döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Kalp krizi geçiren ve yaklaşık 5 dakika kalbi duran hasta, özel bir hastanenin kardiyoloji ekibi tarafından yeniden hayata döndürüldü.

 

Bursa’da şoförlük yapan 49 yaşındaki Hasan Çelebi, geçtiğimiz pazar günü kalp krizi geçirdi. Eşi, Çelebi’yi kısa bir sürede hastaneye ulaştırdı. Hasan Çelebi, gittikleri hastaneden, Bursa'da özel bir hastaneye sevk edildi. Hasan Çelebi’nin kalbi sevk sırasında yolda yaklaşık 5 dakika durdu. Hastanenin acil servisinde, hastanenin kardiyoloji ekibi tarafından yapılan müdahale sonunda Hasan Çelebi yeniden hayata döndürüldü.

 

“Sağlığı ve morali iyi…”
Hastanenin kardiyoloji ekibi doktorları hastanın durumu hakkında şunları söyledi: “Hastamız kalp krizi geçiriyor diye bize sevk edildi. Yolda ritim bozukluğu gelişip kalbi durmuş… Hastamıza hemen kalp masajı ve elektro şok uyguladık. Aynı anda acil olarak koroner anjiyografi yapılarak tıkalı damarı bulduk ve tıkanıklıkları açarak 2 adet stent yerleştirdik. 5 dakikaya yakın bir süre kalbi durmuştu. Hasta aynı gün kendine geldi. Hastamızı, işlemden 8 saat sonra makineden ayırdık. Hastanın şu an morali ve sağlığı çok iyi.”
 

 

Öte yandan kardiyoloji ekibi, bu tür durumlarda hastaların hızlı bir şekilde sağlık merkezini aramalarını önerdi.
 

 

Hastanenin kardiyoloji ekibi tarafından yapılan müdahale ile yeniden hayata dönen Hasan Çelebi ise, hastane doktorlarına teşekkür etti. Çelebi, “Pazar günü işten geldikten sonra rahatsızlandım. Evime giderken kendimi kötü hissettim. Eşime durumu anlattım. Kendi aracımla başka bir hastaneye gittim. Oradan Medical Park Bursa Hastanesi’ne sevk ettiler. Şansım varmış ki, bütün doktorlarımız buradaymış… Allah onlardan razı olsun.  Ambulansta ölü gelmişim buraya. Kalbim durmuş. Hocalarımız burada beni hayata döndürdüler. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.   (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir