• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Bingöl`de çok amaçlı spor salonu yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Bingöl’ün yakın zamanda yaklaşık 6 Milyon 500 bin TL’ye mal olacak, 4 bin 500 metre kare arsa, 3 bin 555 metre kapalı alan, 3 bin 364 metre kare bina oturum alanına sahip zemin+1. kattan oluşacak büyük bir spor merkezine kavuşacağını belirtti.

Kalkınma Bakanı Yılmaz yaptığı açıklamada, “Elimizde genç bir nüfusa sahip olmak gibi bir imkâna sahibiz. Toplum olarak gençlerimize güvenmeliyiz. Bu da ülkesine güvenen donanımlı ve yetenekli genç nesiller yetiştirmekle mümkün. Bu hedefle Hükümet olarak geçtiğimiz 10 yıllık dönemde eğitimin nitelikli hale kavuşturulması çalışmalarının yanı sıra, gençlerin sosyal faaliyetlere katılımını sağlayacak, onların gelişimine ve sorunlarının çözümüne yönelik, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutacak, birçok faaliyetler yürüttük, yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz.’’dedi.

Gençleri, farklı spor dallarına ilgisini çekebilecek, sevdirebilecek bir spor salonunun daha halkın hizmetine sunmaya hazırladıklarını ifade eden Yılmaz açıklamasının devamında, “Bingöl Merkezde Çok Amaçlı Spor Salonu 2014 Yatırım Programına alındığını ifade eden Bakan Yılmaz, ‘’Bingölümüz yakın zamanda yaklaşık 6 Milyon 500 bin TL’ye mal olacak, 4.500,00 m2 arsa, 3555 m2 kapalı alan, 3.364,00 m2 bina oturum alanına sahip zemin+1. kattan oluşacak büyük bir spor merkezine kavuşacak. Spor salonlarıyla, idare, doktor, hemşire odaları olan, seminer salonuyla, duşlarıyla, dinlenme odalarıyla, kafeteryasıyla antrenör odalarıyla dört dörtlük bir hizmete daha kavuşacak.’’ Şeklinde ifadeleri kullandı.

Bingöl’de gençlere yönelik şimdiye dek yapılan yatırımlara da değinen Bakan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Gençlerimize ve sporcularımıza yönelik ilimizde,  Bingöl Gençlik Merkezi, 5 adet Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası, Merkezde 1500 Kişilik Spor Salonu, 750 Kişilik modern Yüksek Öğrenim Öğrenci yurdu, 300 Kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci yurdu yaptık,  bunların yanında, Genç ilçesi, Gençlik Merkezi, Karlıova Sentetik Çim Yüzeyli Futbol sahası ihale aşamasında, Solhan Gençlik Merkezi,  Solhan 500 kişi kapasiteli Spor Salonu, Merkez Haserek Kayak Tesisleri, Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşa halinde, Bingöl Sentetik Yüzeyli Atletizm Pistinin ihalesi yapıldı, 300 Kişilik Yüksek Öğrenim Öğrenci yurdu yatırım programına alındı. İlimizde son dönemde Lisanslı sporcu sayısında yüzde 610, Kulüp sayısında ise  yüzde136 artış oldu. Gençlerimize sporcularımıza yönelik biten ve devam eden projelerin yaklaşık maliyeti 70 Milyon TL’dir” (Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir