• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Şanlıurfa`da trafik çadırı kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da trafik konusunda birçok projeyi hayata geçiren Trafik Müdürlüğü çalışmalarına devam ediyor. Şanlıurfa Emniyeti, bir hafta süreyle Şair Nabi Kültür Merkezi önünde kurulacak olan çadırda emniyet kemerinin neden kullanılması gerektiğini videolarla anlatmaya çalışılacak. Şanlıurfa Emniyet Amiri Enver Başar konuyla ilgili bilgiler verdi.

 Başar,‘’Yollarda ki ölümlere dikkat çekmek için bu projeyi yaptıklarını belirterek, her yıl ülkemizde trafik kazalarından dolaylı 10 bin insanı yollara gömüyoruz. Her yıl 3333 aile hayatını kaybetti” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıldan bu yana gerçekleştirdikleri ‘Trafikte Yaşayalım Yaşatalım’  kapsamında çok önemli sonuçlar alındığını belirten Başar,  kask kullanımı yüzde  0’dan yüzde 70-80’lere çıktığını belirtti.

 Sözlerinin devamında Başar; "Bir hafta süreyle Şair Nabi Kültür Merkezi yanında kurulan çadırla halkımızla bulaştıracağız. Emniyet kemeri neden kullanılması gerektiğini videolarıyla anlatmaya çalışacağız.’’ dedi.

 Başar daha sonra, "Emniyet kemerinin ölümlü bir kazada % 50 can kurtarır. Şehir içi şehir dışı yakın mesafe uzak mesafe demeden, her türlü trafik kazasının ölüm riski taşıdığını bunun için emniyet kemeri kullanılması gerektiğini ifade etti."

 7 gün sürecek 3 dakikalık kamu spotunu seyreden ve emniyet kemeri kullanımı konusunda kendisine söz veren halka çeşitli hediyelerin verileceği belirtildi. (Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir