• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
Suruç`ta PTT soygunu açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Geçen hafta Suruç PTT Merkez Müdürlüğü silahlı kişilerce veznedar ve güvenlik personeli etkisiz hale getirilerek 300 Bin TL para alınarak soyulmuştu. PTT çalışanları yaptıkları bir basın açıklamasıyla bu olanların ihmalkârlıktan kaynaklandığını ifade ettiler.
 
Birlik Haber Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mithat Özgültekin PTT çalışanlarıyla beraber yaptığı açıklamada; Şanlıurfa’da 16 tane PTT şubesinin olduğunu ve hiçbirinde güvenlik personelinin bulunmadığını, Şanlıurfa ilçelerinde bulunan PTT Merkez Müdürlüklerinden sadece Siverek, Birecik, Viranşehir İlçelerinde Güvenlik personelinin bulunduğunu ifade etti.
 
PTT işyerleri hırsızlık ve soyguncuların hedefi haline geldiğini dile getiren Özgültekin, “En son geçen hafta 06.02.2014 Perşembe günü akşam saat 18.15 civarında Suruç PTT Merkez Müdürlüğümüz silahlı soyguncular tarafından veznedar ile memur arkadaşımız darp edilerek, etkisiz hale getirilip yaklaşık 300 bin TL para alınarak soyulmuştur. Bu elim ve esef verici soygunu protesto ederek şiddetle ve nefretle kınıyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Soygunların PTT Şubelerinde güvenlik personellerinin yetersizliğinden kaynaklandığını ifade eden Özgültekin, “PTT’nin Çoğu şubelerinde tek memur ile hizmet verilmesi, zafiyet oluşturmaktadır. Bu merkez ve şubelerde çalışan personel arkadaşlarımızın psikolojileri bozulmakta ve can güvenlikleri büyük tehlikelerle karşı karşıya kalmaktadır” ifadelerinde bulundu. 
 
PTT genel müdürlüğünden bu soruna bir çözüm bulmasını isteyen Özgültekin, Bir an önce güvenlik görevlisi olmayan ilçe PTT Merkez müdürlükleri ile tek kişi çalışan şubelere en az iki memur ve güvenlik görevlisi verilerek bu soygun olaylarının önüne geçilmesi gerekmektedir. Ayrıca kurumumuzun maddi kaybı’ da önlenmiş olunacaktır” ifadelerini kullandı. (Sedat Kuşulay-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir