Kırmızı et üretimi arttı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) toplam kırmızı et üretiminin bir önceki döneme göre yüzde 78,3 oranında arttığını duyurdu.
HABER MRK - Türkiye İstatistik Kurumu 2013 yılı Ekim-Aralık dönemini kapsayan dördüncü çeyrek “Kırmızı Et Üretimi” verilerini açıkladı.
TÜİK verilerine göre, toplam kırmızı et üretiminin Kurban Bayramını kapsayan IV.Çeyrek döneminde 368 bin 177 ton olarak tahmin edildi.
Verilere göre, toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 78,3 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,8 oranında arttı.
Sığır eti üretimi 323 bin 184 ton olarak tahmin edildi
Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 81,8 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,9 oranında arttı.
Koyun eti üretimi 34 bin 658 ton olarak tahmin edildi
Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 31,3 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,9 oranında azaldı.(İLKHA)