• DOLAR 32.558
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2447.868
  • ...
Cemaat-i İslami Lideri Hapiste Şehid Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Cemaat-i İslâmi lideri, ileri yaşına ve kalp yetmezliği ile kanser gibi ciddi sağlık problemleri olmasına rağmen esir tutuluyordu.
 
Bangladeş’te haksız yere tutuklu bulunan ve idamla yargılanan Cemaat-i İslâmi liderlerinden Mevlana Ebul Kalem Muhammed Yusuf’un geçirdiği kalp krizi nedeniyle götürüldüğü hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.
 
Cemaat-i İslâmi Partisi’nin avukatı Tajul İslam, konuya ilişkin soruları yanıtladı.
 
Avukat İslam, 1971 olaylarına ilişkin iftiralarla hapishanede esir tutulan 88 yaşındaki Cemaat-i İslâmi Genel Başkan Yardımcısı Yusuf’un kalp yetmezliği ve kanser gibi ciddi sağlık problemleri olmasına rağmen tahliye edilmediğini söyledi.
 
Göz göre göre ölüme terk ettiler!
Dakka’da dün sabah hayatını kaybettiği belirtilen Yusuf’un hastaneye getirilme süreciyle ilgili konuşan İslam, “Başkent Dakka’dan yaklaşık 80 kilometre uzakta bulunan hapishaneden Bangabandhu Şeyh Mucip Üniversite Hastanesi’ne (BSMMU) getirilen Yusuf, bir saat boyunca ilk müdahale yapılmadan bekletildi.
 
Bir süre sonra ilk muayeneyi yapan doktor, Yusuf’un derhal yoğun bakıma alınması gerektiğini söyledi. Ama hastane yönetimi buna izin vermedi ve Yusuf öldü” dedi.
 
Cemaat-i İslâmi liderlerinden Yusuf’un sağlık sebepleriyle tahliyesi için birçok kez başvuruda bulunduklarını belirten avukat İslam, “Devam eden mahkeme sürecinde 88 yaşındaki Yusuf’un sağlık sorunları olması nedeniyle tahliye başvurularında bulunduk.
 
Ama mahkeme Yusuf’un durumunun çok kritik olmadığını iddia ederek başvurularımızı kabul etmedi” diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir