• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Çağrı Der`in programına gençlerden yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl’ün Solhan ilçesinde hayırlı hizmetlerini sürdüren Çağrı- Der, gençlere yönelik düzenlediği ve Eğitimci-Yazar İbrahim Dağılma ile İlahiyatçı Yunus Emiroğlu’nun katıldığı‘Gençliğin kıymetini bilmek‘ konulu programa gençler yoğun ilgi gösterdi.
 
Programda ilk konuşmayı Eğitimci-Yazar İbrahim Dağılma yaptı.
Dağılma konuşmasında, “Gençlik hayatın baharıdır, hangi insana sorarsanız sorun ve hangi mevsimi sorarsanız sorun insanların çoğu bahar mevsimi diyecektir. Çünkü bahar mevsimi diriliştir, hayattır ve berekettir. Bahar mevsimindeki yağmurlar bir rahmettir. Küçük çocuklar bir an önce büyümek için uğraşırlar. Büyük insanlar tekrardan kendilerinin o gençlik dönemine geçmek özlem ve hasret içerisindedirler. Demek ki o zaman büyükler küçüklerin istediği bir yaş, küçüklerde büyüklerin istediği bir yaş içerisinde ise bu bir nimettir, bu bir güzelliktir. Eğer biz nimetlerin değerini bilirsek Allah-u Teala’da bizim bu gençliğimizi ebedileştirir .”dedi.
 
Konuşmasında gençlerin şeytan ve dostlarına karşı uyanık olmaları gerektiğini dile getiren Dağılma, “Bizim kavgamız şeytan ve dostlarına karşı olacak, bizim kavgamız kötü olan nefsimize karşı olacaktır. Allah-u Teâlâ, iyiliği içinizde emrederken kötülükten men eden bir cemaat olsun diye buyuruyor. Biz önce öğreneceğiz. Sonra öğrendiklerimizi arkadaşlarımıza anlatacağız. Çünkü bir insanın doğru yola gelmesine ve hidayetine vesile olabilmek Allah’ın izniyle o her şey den daha hayırlıdır. Bunun bilincinde olacağız. Allah hepinizin gençliğini hem dünyada, hem de ahirette bereketli bir şekilde yaşayanlardan eylesin.” ifadelerin kullandı.
 
Daha sonra söz alan Yunus Emiroğlu yaptığı konuşmada, “Hayıflandığım nokta şu; keşke daha güçlü yaşayabilseydim, daha iyi hazırlanabilseydim, bu ömür sermayesini daha iyi biriktirebilseydim. Ama meşguliyetler, şeytan, nefis ve dünyevi meşguliyetler o kadar yoğunlaşıyor ki insan üzerinde…Bu da imtihanın bir cilvesidir. Eğer her şey tozpembe olsaydı, o zaman imtihana gerek kalmazdı. Fakat hep büyüklerimizden şunu öğreniyoruz; ‘Gençliğinizin kıymetini bilin.’ Fakat biz ona kulak asmadık. Çünkü gençliğimizin hep öyle etik kalacağını sanıyorduk. Ama heyhat zaman gelmiş geçmiş bir bakmışız ki, saçlarımız sakalımız beyazlamış.” İfadelerine yer verdi.
 
Emiroğlu daha sonra gençlere seslenerek, “Sizin şu anda sahip olduğunuz bu fırsatların birçoğuna biz sahip olamadık. Sırf camilerde rahleler etrafında bütünleştiğimiz için, sırf Elifba’larımız ellerimizde dolaştığımız için hırpalandık, ötekileştirildik, eleştirildik. Ailemizden, çevremizden rejimin tazyik ve baskılarından ve başkalarından o kadar etkilendik ki, zaman zaman ümitsizliğe düştüğümüz anlar da oldu. Bunu itiraf etmek lazım. Fakat bir taraftan da hiç bıkmadan, usanmadan umudumuzu sürekli canlı tutarak yolumuza devam ettik. İstikametten şaşmama adına üstat Bediüzzaman’ın dediği gibi gelen musibetler, belalar ayağımıza takılmış biz yolumuzda yürüyoruz, buna da yapacağımız bir şeyimiz yok. Ne yapalım bunlar olabilecek şeyler, nihayetinde bu işin kuralı böyledir. Tarih boyunca hep böyledir. Şunu unutmayın ki zaman öyle çabuk geçiyor ki inanın farkında olmuyoruz. Siz gençlere bu konuda büyük iş düşüyor. Yarın da sizler bizim gibi hayıflanmadan gençliğinizin kıymetini bilin.” İfadelerini kaydetti.
 
Konuşmaların ardından program verilen ikramdan sonra sona erdi. (Behçet Aslan-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir