• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Gelsinler Türkiye`ye siyaseti Türkiye`de yapsınlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BERLİN: Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) tarafından Tempodrom Kongre Merkezi`nde düzenlenen ``Berlin Buluşması`` etkinliğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı.
 
Erdoğan, Türkiye`den selam getirdiğini, 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hasretini, özlemini, muhabbetini bir kez daha Almanya`ya, Berlin`e taşıdıklarını söyledi.
 
"Bugün, dedelerinizin, babalarınızın, sizlerin geride bıraktığı Türkiye’den çok farklı bir Türkiye var. Bugün, özgüveni yüksek bir Türkiye var. Ekonomisiyle büyük, demokrasisiyle örnek, dış politikasıyla aktif bir Türkiye var" diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Kardeşlerim, işte buraya gelmeden hemen önce, ocak ayının ihracat rakamları açıklandı. Ellerini ovuşturanlar var ya şimdi Berlin`den onlara sesleniyorum. Türkiye`nin 2014 yılına ihracatta evet tüm zamanların aylık rekoruyla giriyor. Ocak ayında ihracat yüzde 10 artarak 12 milyar dolar oldu. Bu aylık göreve geldiğimiz zaman bizim yıllık ihracatımız neydi biliyor musunuz? 36 milyar dolar. Şimdi ayda 12 milyar dolar. Düşünebiliyor musunuz nereden nereye. Kardeşlerim dünyanın her ülkesine tüm ihracatçımız ulaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti`nin pasaportu artık bütün sınır kapılarında büyük bir değer ifade ediyor, büyük itibar görüyor. Kardeşlerim, 2013 yılının ilk 9 ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüme kaydetti. Birçok gelişmiş ülkenin ekonomisi çökerken, bir kısmı sıfırın altına inerken bizim ülkemizde hamdolsun OECD raporlarına göre biz ilk 5`in içerisinde yer aldık. Hala Türkiye`de ekonominin küçüldüğünü söyleyenler önce bunu görmek zorundalar. Ama bunu görmek istemiyorlar. İşlerine gelmiyor. Gelse de gelmese de biz emin adımlarla hedefe doğru yürüyoruz."
 
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Berlin`den bir yerlere bazı sinyalleri vermemiz lazım. Nedir o? Birileri ahkam kesiyor. Birileri ahkam kesiyor. Efendim Türkiye`de yolsuzluk var diyorlar. Bizim en güçlü olduğumuz nokta burası en güçlü olduğumuz yerimiz burası. Yav yolsuzluğun olduğu bir ülkede soruyorum Allah aşkına 230 milyar dolarlık milli geliri 10 yılda 800 milyar doların üzerine nasıl çıkaracaksın? 79 sene 230 milyar dolar ve sen 10 senede bunu 800 milyar dolara çıkarıyorsun. Kardeşlerim yolsuzluğun olduğu bir ülkede 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapacaksın ve biz 10 senede bunun üzerine 17 bin 100 kilometre bölünmüş yol ilave edeceğiz. Nasıl oluyor bu iş? Yolsuzluğun olacağı veya olduğu bir ülkede siz bu yatırımları yapabilir misiniz? Fakat dert başka.``
 
Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın, her zaman söylüyorum dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Biz ancak rükuda eğiliriz, insan karşısında değil. Onun için kimse böyle bir yola tevessül etmesin. Bu yola tevessül edenler her zaman eli boş döner. Bunu böyle bilmeleri lazım" dedi.
 
"İnsanlık trajedisini sonlandırmak için gayret ediyoruz"
 
Erdoğan, demokratikleşme alanında tarihi adımlar attıklarını, çetin bir mücadele sürdürerek vesayetleri ortadan kaldırdıklarını, çetelerin, mafya yapılanmalarının, cuntaların, örgütlerin sultasına son verdiklerini vurguladı.
 
"Bir yılı aşkın süredir, Türkiye’de terör nedeniyle hiç kimse hayatını kaybetmedi, hiçbir eve, hiçbir ocağa, hiçbir anne yüreğine, baba yüreğine ateş düşmedi. Kardeşliğimizi yücelttik, birliğimizi, dirliğimizi daha da büyüttük" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Kardeşlerim şu anda 150 bini aşkın Suriyeli`nin öldürüldüğü ve kimyasal silahlarla konvansiyonel silahlarla varil bombalarıyla öldürüldüğü Suriye`den bizim ülkemize gelen insan sayısı 700 bine ulaştı. Bakınız şu anda Birleşmiş Milletler 30 bin Suriyeli`yi siz alın diyor. Avrupa 30 bini alamıyor 18 bin kişiyi kabul ediyor. Biz Türkiye olarak 700 bin kişiyi şu anda misafir ediyoruz. İnsani ve vicdani görevimizi yerine getiriyoruz. Bütün dünyanın ilgisiz kaldığı insanlık trajedisini sonlandırmak için gayret ediyor, insani yardım ulaştırmanın mücadelesini veriyoruz."
 
"İşte bu saldırıların da önünü kestik"
 
11 yıl boyunca nice tuzakla karşılaştıklarını, nice kirli senaryoya, nice sabotaja maruz kaldıklarını söyleyen Başbakan
 
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Darbe senaryoları ürettiler, başarısız oldular. Partimizi kapatmak istediler, sonuç alamadılar. Provokasyon yaptılar, hatta cinayetler işlediler, netice elde edemediler. Ekonomiyi sarsmak istediler, yine başarısız oldular. İşte şu anda da aynısını yapmaya çalışıyorlar. Önce Gezi olaylarında denediler, olmadı. Şimdi de 17 Aralık darbe girişimiyle çok sayıda milli değerimizi hedef aldılar, yine sonuç alamadılar. Yolsuzluk ve rüşvet kılıfı altında Türkiye’nin milli değerlerine, milli kurumlarına, milli politikalarına saldırı düzenlediler. İşte bu saldırıların da önünü kestik. Bu oyunu da bozduk, bu tuzağı da alt üst ettik. Türkiye üzerine kirli hesaplar yapanların, bu kirli hesapları gerçekleştirmek için kullanılan maşaların heveslerini kursaklarında bıraktık."
 
"Bakın yaptıkları planlar tek tek deşifre oluyor"
 
"Hırsızlıkların en büyüğü, milli İrade hırsızlığıdır. Milli iradeyi çalanlar, her seferinde Türkiye hazinesini boşaltmış, yetimin hakkına el uzatmış, Türkiye`yi yoksullaştırmıştır. İşte şu anda da milli iradeyi çalmak, Türkiye`yi o eski günlere götürmek istiyorlar" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Hiç endişeniz, hiç kuşkunuz olmasın. Türkiye’de artık milli iradeye, sandığa, demokrasiye en güçlü şekilde sahip çıkan, milletin kazanımlarına sık sıkıya sahip çıkan bir iktidar var. Kim olursa olsun, yolsuzluğa, hırsızlığa, usulsüzlüğe asla izin vermeyen, göz yummayan, müsamaha göstermeyen bir iktidar var. Bu tür iftiralarla bir yargı darbesinin yapılmasına, milli İradenin tekrar çalınmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Bakın yaptıkları planlar tek tek deşifre oluyor. Yolsuzluk ve rüşvet iftirasıyla kurdukları tuzak, asıl niyetler, asıl gayeler tek tek ortalığa saçılıyor. Kardeşlerim çok enteresan milletvekillerine `istifa et` talimatı vererek yeni parti hesapları yaparak bakanları atamaya heveslenerek Türkiye üzerine kurdukları çirkin senaryo net bir şekilde görülüyor.
 
"Siyaseti Türkiye`de yapsınlar"
 
Hiç kusura bakmasınlar. Geçti o günler… Türkiye’de demokrasi var, Türkiye’de sandık var. Türkiye’de artık hükümetleri millet kuruyor, millet görevden alıyor. Şuna `istifa et`, buna `istifa et` diyenler, lütfen çok uzaklarda kalmasınlar, siyasetin yeri Türkiye. Gelsinler Türkiye`ye siyaseti Türkiye`de yapsınlar. Unutmasınlar bundan sonra da Türkiye’de millet ne derse o olacak. 17 Aralık sürecinden inşallah Türkiye güçlenerek çıkacak. Demokratikleşme adımlarımızı hızlandıracağız. Reformlarımızı daha bir kararlılıkla yapacağız. Kardeşliğimizi daha da yücelteceğiz. Avrupa Birliği sürecimizi daha da hızlandıracağız. Huzurla istikrarla güvenle Türkiye’yi büyütmeye, 2023 hedeflerine yürümeye devam edeceğiz."
 
Cumhurbaşkanlığı seçimi
 
Yurt dışında yaşayan Türklerin ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacaklarını hatırlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Bakın ben size burada bir müjde veriyorum: inşallah cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk defa sandığa gideceksiniz. Alman makamlarıyla Yüksek Seçim Kurulumuzun yaptığı çalışmalar neticesinde 7 ayrı bölgede inşallah bu tür dev salonlarda sandıklar kurulacak. Ve 4 gün süreyle, her turda 4 gün, ikinci tura kalırsa ikinci turda da 4 gün... Bu işe ayrılmak suretiyle inşallah seçimlerimizi yurt dışında da gerçekleştirmiş olacağız. Ve böyle bir adımı atmak da bize nasip oldu. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımız çok daha aktif şekilde sizlerin yanında olmaya, sizlerin yanında durmaya devam edecek."
 
Erdoğan`a konuşmasının sonunda Türkiye`de demokratik dönüşüm için verdiği çabadan dolayı "Steiger Uluslararası Liderlik Ödülü" takdim edildi.
 
 AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir