• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
`Dinlemeler insanlık suçudur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN – Son günlerde gündemden düşmeyen “Dinlemeler’ ile ilgili açıklamada bulunan İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER) Batman Şubesi Başkanı Faysal Yaman, dinlemelerin bir insanın mahremiyetine, düşüncesine ve inancına zarar verdiğini vurguladı.
 
Gizli dinlemelerin insanların mahremiyetine karşı yapılan bir saldırı olduğunu söyleyen Yaman, “İnsanları hayvanlardan ayıran bir özelliğin insanların mahrem bölgelerinin olmasıdır. Bu mahrem alana yapılan dinlemeler ve bilgilendirmeleri, o insanlara yapılan bir insanlık suçu olarak görüyorum. Çünkü insanların özel durumları vardır. Çağımızın insanlara verdiği şartlarla maalesef bu özel alanlara müdahaleler gerçekleşmektedir. Bunun ne insanlık tarihinde ne de İslamiyet tarihinde bir yeri yoktur. İnsanlara baktığımız zaman mahrem olabilmeleri için kendilerine evler, giysiler yapmışlardır. Bu mahremiyetler ister fiili ister sözlü olsun ihlal edildiği zaman insanlığın sınırları ihlal edilmiş olur.” dedi.
 
İslamiyetin mahremiyete çok önem verdiğini vurgulayan Yaman, bu mahremiyetin devlet eliyle yok sayılmasına anlam veremediğini belirterek, “Günümüzdeki kamera ve ses sistemleriyle dinlenilen kişinin haberi olmadan yapılmış olan dinlemeler, gözetlemeler tamamen suçtur ve insanlığa karşı yapılmış bir suçtur. Gizli dinlemeler bir insanın mahremiyetine, düşüncesine ve inancına zarar getirir. Bu kesinlikle kabul edilemez bir gerçektir. Bugün yapılan bu dinlemelerin, gözetlemelerin insanlıkla, İslamiyetle bağdaştırılması mümkün değildir. Bu devletin ya da bunu yapan kimselerin kendilerinin işlediği bir suçtur. Bunun böyle değerlendirilmesi ve böyle görülmesi gerektiğine inanıyoruz. Herkesin bir mahrem alanı vardır ve bu mahrem alanında da kişinin insanlara zarar vermemesi şartıyla istediği şekilde yaşam şartını uygulayabilir ve kimsenin de buna zarar verme hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir