• DOLAR 32.235
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2461.068
  • ...
Mısır`da Sert Müdahale: 1 Şehid Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, darbe güçleri, başkentin Et-Talibiye semtinde düzenlenen gösteriye gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Olayda bir kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Kahire`nin farklı semtlerindeki gösterilerde yaşanan olaylarda 26 kişinin yaralandığı belirtildi.

-Cenaze törenine müdahale
Darbe güçleri, başkentin El-Matariye bölgesinde geçen cuma aynı bölgede meydana gelen olaylarda ölenler için düzenlenen cenaze törenine müdahale etti.
 
Darbe güçlerinin göz yaşartıcı gaz kullanması nedeniyle çok sayıda kişi gazdan etkilendi. Başkentin Nasr, Ayn Şems, Hılvan ve Şebra semtlerinde düzenlenen gösterilerde de darbe karşıtı sloganlar atıldı.

İskenderiye`de de dünkü gösteriler sırasında hayatını kaybeden Muhammed Abdulkavi isimli gencin cenaze töreninde darbegüçleriyle darbe karşıtları arasında çatışma çıktı. Göstericiler, atılan göz yaşartıcı gazların yoğunluğunda tehlikeli anlar yaşadı.

İsmailiye`nin Es-Selam mahallesi, Beni Suveyf`in Haris Meydanı, Minye ilinin Deyr Mevvas bölgesi ile Giza ilinin farklı semtlerinde de darbegüçleriyle darbe karşıtları arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Eş-Şarkiye ilinin el-Aduvve köyünde düzenlenen gösterilerde ise darbe karşıtları, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin fotoğraflarını taşıdı, "Rabia" işareti yaptı.

İskenderiye Emniyet Müdürlüğü ise kentte bugün düzenlenen gösterilerde 14 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir