• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Mısır’da direniş ve şehitlere vefa eylemleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bugün sabah saatlerinden itibaren başkent Kahire, Giza, Tanta ve İskenderiye gibi ülkenin önemli şehirlerinin tamamında eylemler yapıldı. Binlerce kişinin sokaklara çıkarak, Rabia pankartları açtığı ve Rabia işaretleri yaptığı gözlendi. Polisin göz yaşartıcı bomba ile müdahale ettiği eylemlerde ölen olmaması memnuniyetle karşılandı.
 
Tanta şehrinde eylemciler Kahire- İskenderiye yolunu Cuma namazının ardından trafiğe kapattı. Polisin zırlılarla eylemcilere müdahale ederek tekrar trafğini normale çevirdiği belirtildi.
 
Mısır 25 Ocak Devrimi’nin üçüncü yıldönümünde polisin göstericilere gerçek mermilerle yaptığı müdahalenin ardından 62 kişi hayatını kaybetmiş yüzlercesi de yaralanmıştı.
 
Özellikle de insan hakları temsilcilerinin tepki gösterdiği müdahalenin ardından Cumhurbaşkanı Adli Mansur da bir açıklama yaparak, tutuklularla ilgili uygulamaların gözden geçirilmesini istedi.
 
KAHİRE`DE BİR KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ, BİR POLİS DE YARALANDI
Buy arada Kahire`de polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 1 güvenlik görevlisi yaralandı.
Mısır İçişleri Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, "Başkent Kahire ile 6 Ekim`i bağlayan karayolu üzerinde polis arasının geçişi sırasında 2 el bombası patladı. Olayda aracın ön camları kırıldı ve 1 polis yaralandı" denildi.
 
Olayın ardından bölgede tarama faaliyetlerinin başladığı ifade edildi.
 
Öte yandan 6 Ekim semtinde bir minibüsün kontrol noktasında barikatların bulunduğu alana girmesi üzerine polisin açtığı ateşte şoförün hayatını kaybettiği bildirildi. Minibüste bulunanlardan bir kişinin yaralandığı, 3`ünün gözaltına alındığı kaydedildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir