• DOLAR 32.563
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Libya Başbakanı Zeydan, Mısır`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır Başbakanı Hazim el-Biblavi, Trablus Büyükelçiliği`nde çalışan 5 Mısırlı diplomatın Libya`da kaçırılmasının iki ülke ilişkilerini zedelemeyeceğini söyledi.

Biblavi, resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır`ı ziyaret eden Libyalı mevkidaşı Ali Zeydan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "İki ülke arasında ekonomi ve eğitim başta olmak üzere pek çok alanda işbirliği söz konusu. Diplomatların kaçırılması olayı bu ilişkileri zedeleyemez" dedi.

Mısır Başbakanı Hazim el-Biblavi, eski Libya Devrimcileri Operasyon Odası Başkanı Şaban Hediye`nin serbest bırakılmasının diplomatların kaçırılmasıyla alakası olmadığını vurguladı.

Biblavi ayrıca, iki ülkede meydana gelen devrimlerin ardından çalışmalarına ara veren Libya-Mısır İş Konseyi`nin, ilerleyen günlerde Kahire`de düzenlenecek Libyalı Yatırımcılar Konferansı`yla yeniden çalışmalarına başlayacağını kaydetti.

Libya Başbakanı Zeydan da Mısırlı diplomatların kaçırılması olayının ikili ilişkileri etkilemeyeceğini belirterek, "İki ülkede de devrim sona ermiş değil. Bu durum güvenliği büyük oranda etkiliyor. Mısır Büyükelçiliği çalışanlarının can güvenliğini muhafaza etmek için azami gayret sarfetsek de ileride bu tarz olayların tekrarlanmayacağı garantisini veremeyiz" diye konuştu.
Zeydan, Libya`daki Mısırlı işçilerin iş ortamlarının iyileştirilmesi ve haklarının verilmesi konusunda da bazı düzenlemeler yapma hazırlığı içinde olduklarını sözlerine ekledi.

Mısırlı diplomatlar geçen cumartesi günü silahlı kişilerce kaçırılmış, Hediye`nin serbest bırakılması sonrası büyükelçilik çalışanları da pazartesi günü özgürlüğüne kavuşmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir