• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
Otobüse bombalı saldırı: 7 ölü, 3 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yola yerleştirilen bir el yapımı bombanın, işlek Gwoza-Madagali karayolunda seyreden yolcu otobüsünün geçtiği sırada patladığını belirten polis yetkilileri, saldırının Boko Haram örgütü militanlarınca düzenlendiğinin sanıldığını bildirdi.

AA`ya konuşan Borno eyalet polisi sözcüsü Lawan Tanko, "Gwoza yerel yönetimi bölge polisi yetkilisinden, otobüsün Kutura bölgesindeki federal karayoluna yerleştirilen bombanın patlaması sonucu devrildiği ve 7 kişinin olay yerinde öldüğü yönünde bilgi aldık" dedi.

Tanko, ülkenin kuzeydoğusundaki Borno ve Adamawa eyaletlerini birbirine bağlayan karayolunun ulaşıma kapatıldığını ve bomba imha ekiplerinin bölgeyi patlayıcılardan temizlemek amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Borno ve Adamawa eyaletleri Boko Haram örgütünün saldırılarının yoğunlaştığı eyaletler olarak biliniyor.

Öte yandan AA`ya konuşan bir tıp görevlisi saldırıda 3 kişinin yaralandığını teyit etti.

Geçmişte de zaman zaman ev yapımı bombalarla saldırılar düzenlese de örgüt şimdiye kadar genellikle hedeflere yönelik doğrudan saldırılar yapmayı tercih ediyordu.
 
Boko Haram militanlarınca yapıldığının kesinlik kazanması durumunda bu son saldırı, örgütün yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlediği ilk saldırı olacak.
 
Bu nedenle saldırı, örgütün güvenlik güçleriyle doğrudan çatışmaktan kaçınmaya yönelik tamamen yeni bir strateji benimsediğinin bir işareti olarak değerlendiriliyor.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir