• DOLAR 32.25
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2400.624
  • ...
"Yurtdışında ki Türkiyeli vatandaşlar ücretsiz tedavi edilecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu tarafından yapılan açıklamada; TBMM’de görüşülmekte olan torba yasanın 38’inci maddesiyle, yurtdışında olan Türkiye vatandaşlarının  giderleri sağlık bakanlığı tarafından karşılanmak üzere Türkiye’de tedavi edilebileceklerini belirtti.

 

Milletvekili Çavuşoğlu,  Sağlık Bakanlığı tarafından, yurtdışındaki Türkiyeli vatandaşların, Türkiye’de tedavi edilebilmesi için başlatılan çalışma neticesinde hazırlanan kanun maddesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan torba yasa teklifine dâhil edildiğini ifade etti.

 

Çavuşoğlu açıklamalarına şu sözlerle devam etti:“Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'na ilave edilen bu kanun maddesiyle, Dışişleri Bakanlığı'nın onayının alınması şartıyla bulundukları ülkelerde tedavi imkânı bulamayan vatandaşların belli bir sayıya kadar Türkiye’de tedavi edilebilmelerinin önü açılıyor.”

 

Kanun teklifinin genel kuruldaki görüşmeleri sırasında diğer milletvekili arkadaşları ile birlikte önerge verdiğini belirten Çavuşoğlu, getirilen bu imkândan vatansızların da yararlanmasını öngören düzenlemenin kabul edilerek yasaya dâhil edildiğini söyledi.

 

Yasanın Genel kurul görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yürürlüğe gireceğini ifade eden Çavuşoğlu, “Uygulanmaya başlamasıyla, ihtiyaç halinde başta soydaşlarımız olmak üzere belirli sayıda yabancı hastanın ve haymatlos diye tabir edilen vatansız hastaların gerekli onay işlemlerinden sonra ücretleri TC Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanarak Türkiye’de tedavi edilmeleri sağlanmış olacaktır.”şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir