• DOLAR 32.523
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2480.57
  • ...
HÜDA PAR`a saldırı Kızıltepe`de lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN – Seçim çalışması kapsamında Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki esnafı ziyaret eden HÜDA PAR üye ve gönüllülerine saldıran BDP/PKK’li gruba tepkiler çığ gibi büyüyor.   
 
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten STK’lar, Özgürlük Meydanı’nda saat: 14.30’da bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.  Basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Geşgin okudu.
 
“Eğer bu halkın kurtuluşunu istiyorsanız, bölge insanına azıcık saygınız varsa, Kürt çocuklarının geleceğini düşünüyorsanız, bu çirkin oyunlarından vazgeçin!” diyerek konuşmasını başlayan Geşgin, her fırsatta Kürt halkına şiddet uygulayan ve şiddeti bir iktidar aracı olarak gören zihniyetlerin çok yakında hüsrana uğrayacağını söyledi.
 
Geşgin, “Son zamanlarda Kürdistan’da oluşan huzur ve barış ortamını yıkmaya çalışan çetelerin masum ve sivil Kürt halkına karşı sindirme amaçlı saldırılarına Lice’de yeni bir utanç halkası daha eklendi. Bölge halkını çeteci yaklaşım ve saldırılar ile dizayn etmek için başarıyı şiddette görenler asla başarıya ulaşamazlar. Her fırsatta Kürt halkına şiddet uygulayan ve şiddeti bir iktidar aracı olarak gören bu zihniyetlerin çok yakında hüsrana uğrayacağını tek tipçi zihniyet dayatmalarının Kürt halkı tarafından kabul görmeyeceğini çetelerin bilmesi gerekir. Baskıcı, zorba, tek tip parti anlayışının Kürdistan’da uygulanabilmesi ve hayat bulmasına imkân yoktur. Köhneleşmiş zihniyetlerin Kürt halkına dayatılması Kürtçülük adına utanç verici bir durumdur. Kürt halkını temsil ettiğini iddia edenlerin Kürt halkına yapılan saldırıları kınama yerine saldırganları cesaretlendirici ve sırtlarını sıvayıcı tavır takınmalarını esefle kınıyoruz.” dedi.
 
Kürt halkı içinde yakmaya çalıştıkları fitne ateşinin kimseye faydasının olmayacağı gibi bundan en çok yine Kürtlerin zarar göreceğini dile getiren Geşgin, “Müslüman Kürt halkına yapılan saldırıları kınamayan yapılar saldırıların ortağıdır. Özelikle bu süreçten karlı çıkacağını zan edenleri hayretle izliyoruz. Sorumsuzca yapılan saldırılar ile Kürdistan da sönmüş fitne ateşinin yeniden yakılmaya çalışıldığının farkındayız. Saldırganların mazlum Kürt halkı içinde yakmaya çalıştıkları fitne ateşinin kimseye faydası olmayacağı gibi bundan en çok yine Kürtlerin zarar göreceği şüphesizdir. Baskı ve dayatmaların Müslüman kesimleri sindiremeyeceğini aksine saldırgan kesimleri hem vicdanlarda hem de meydanlarda mahkûm edeceğinin bilinmesi gerekir. Bütün bu saldırılara, iftiralara tahrik ve şantajlara rağmen,  HÜDA- PAR bu halkın maslahatı için sağduyusunu kaybetmemiş,  oynanmak istenen kirli oyunu bozmaya kararlı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.” ifadelerini kullandı.
 
30 yıldır savaştıkları devletle barış masasına oturup Kürt halkına şiddet uygulamalarının manidar olduğuna dikkat çeken Geşgin, “Sopalı demokrasi, bıçaklı demokrasi,  Molotoflu demokrasi, araba yakmalı demokrasi sadece Kürdistan’da mevcuttur. Bir kaç gün önce saldırıya uğrayanlar farklı bir parti olunca hemen taziyelerini iletenler ve sağduyudan söz edenler maalesef konu Kürtlerin bağrından çıkan HÜDA PAR olunca saldırıları mubah görüyorlar. 30 yıldır Kürt halkının başına sardıkları şiddet sarmalının barış süreci ile bitmesi ümitlerinin yeşerdiği, savaştıkları Devletle barış masasına oturup Kürt halkına şiddet uygulamalarını şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.
 
Basın açıklamasına Dost Der, Düşünce Der, Cami Der, Ensar Der, Gökçe Der, Kızıltepe Eğitim Bir Sen, Köy Der, İ.H.L Der, Rahmet Gıda Bankası, İlmi Araştırmalar Derneği, Özgür Eğitim Sen destek verdi.
(Mehmet Aslan/Mahsun Erden - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir