• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Batman`da yeni PTT binası hizmete giriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN –  PTT Başmüdürü Tevfik Yaman, İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamada bulunarak 2013 yılında yaptıkları çalışmalar ve 2014 yılında ise yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi.
 
Batman ve ilçelerinde 135 tane personelin olduğunu belirten Yaman, Batman`da 9 PTT şubesinin, bir tane PTT Şube Müdürlüğünün ve her ilçede ise bir tane PTT şubesinin olduğunu söyledi.
 
Batman’da 2013 yılında ilk yaptıkları faaliyetin PTT bank hizmetleriyle posta ve kargo dağıtım hizmetlerini birbirinden ayırmak olduğunu ifade eden Yaman, “Bundaki amacımız hem halkımıza kaliteli hizmeti sunmak hem de dağıtım ve PTT bank hizmetlerinin kalitesini artırmaktır. PTT Başmüdürlüğü binasının büyük bir problemi vardı. Bu problemi gidermek için Şafak mahallesinde 3 bin 400 metrekare bir yer satın aldık. Bu yeni yapacağımız PTT binası içerisinde de başmüdürlük hizmet birimleri, PTT merkez müdürlüğü ve posta dağıtım, toplama müdürlüğü olmak üzere 3 birim yerleşecek. Bu yeni yapacağımız PTT binasının projesi çizildi ve tahmin ederim Temmuz ayında ihaleye çıkıp temeli atılacak. Şuan kaldığımız bina da yıkılıp yerine yerine çarşı PTT merkez müdürlüğü adı altında ikinci PTT bank müdürlüğü yapılacak.” dedi.
 
“Kozluk’ta yeni bir PTT şubesi daha açılacak”
Hizmet kalitesini büyütmelerindeki amacın Batman’ın hızla büyüyen bir şehir olmasına bağladıklarını vurgulayan Yaman, “2013 yılında Pınarbaşı, Mehtap Mahalleleri ve Sanayi şubelerimizi PTT bank konseptine göre yeniledik. Karşıyaka Mahallesinde de yeni bir PTT şubesi açacağız. Şuan ki eski yerinden de çıkmış olacağız. Bir yeni projemiz daha var. O da Bahçelievler Mahallesinde yeni yer bulmak ve orayı da PTT bank haline getirmektir. Kozluk’ta da yeni bir PTT şubesi açma çalışmamız var. Yeni açacağımız bina sayesinde de ilin önümüzdeki 30-40 yılın ihtiyacını karşılamış olacağız.” ifadelerini kullandı.
 
2013 yılında Batman genelinde 43 bin 611 adet havale kabul işlemi yaptıklarını dile getiren Yaman, 59 bin 759 adette ödedikleri havale olduğunu vurguladı. Havale ve çek kabulünün ise 145 bin 534 adet olduğunu sözlerine ekleyen Yaman, havale ve çek ödemelerinin ise 245 bin adet yaptıklarını kaydetti.
 
Batman ve ilçeler dâhil 569 bin 832 kişiye yıl boyunca sosyal güvenlik ödemesi yaptıklarına dikkat çeken Yaman, yaklaşık 80 milyon TL sosyal güvenlik ödemesi yaptıklarını söyledi.
 
Yaman, çağrıda bulunarak halkın doğalgaz ödemesini PTT’den de yapabileceğini duyurdu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir