• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
"Batman'ın içme suyu kirlidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’ın içme suları ve şehriçi su boruları hakkında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda belediye adına açıklama yapan Ahmet Tekik’in Batman’ın su borularının asbestli olduğunu ancak suyunun temiz olduğunu iddia etmesi üzerine AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Av. Emin Ekmen, bir açıklama yaptı.

 

“Ne yazık ki Batman’da hem içme su boruları asbestli hem de içme suyu kirlidir.” diyen Ekmen, “Bu konuda Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay daha önce bir açıklama yapmış ve Batman’ın içme suyunda ciddi oranda fenol var demiştir. Bu yoğun fenol karışımının halk sağlığını olumsuz etkilediğini ifade etmiştir. O günden bugüne Belediye’nin şehir içi içme sularını ve asbestli borularını değiştirmeye yönelik hiçbir çalışması olmamıştır.” dedi.

 

Batman halkının göz göre göre kanserojen su borularından fenollü su içtiğine dikkat çeken Ekmen, “Bu durum uzun vadede Batman’ın kanserle ve ciddi hastalıklarla can kaybı yaşamasına sebep olabilecektir. Batman Belediyesi’nin en acil hizmetlerinden biri bebeklerimizin, çocuklarımızın, tüm Batman’ın sağlığını tehdit eden bu sorunu çözmek olmalıdır. Yaptığımız görüşmeler neticesinde tüm boruların değişmesinin maliyetinin 25 milyon TL olduğunu öğrendik. Bu kadar zaman yapılmamasının sebebi imkânsızlık değildir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, DSİ, İller Bankası ve diğer kuruluşlardan destek alınarak bu projenin yapılması oldukça kolaydır.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir