• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
`Torba Tasarı` TBMM Genel Kurulu`nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM - TBMM Genel Kurulu`nda, kamuoyunda "Torba Tasarı" olarak bilinen ve temel kanun olarak 5 bölüm halinde görüşülecek olan "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın birinci bölümü üzerindeki konuşmalar tamamlandı.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, artık "torba kanun" deyince akıllara AK Parti`nin geldiğini söyledi.

Bugün görüşülen tasarının 43 ayrı kanunda ve 126 maddede değişiklik öngörüldüğünü belirten Ayaydın, Anadolu Ajansı`nın, bağımsız haber üretme, gazete ve televizyonlara bağımsız haber sunma özelliğini bir tarafa bıraktığını öne sürdü.

MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam`ın 25 Aralık`ta göreve başladığını anımsatarak, "Bu 125 maddelik tasarıyı inceleme vaktiniz oldu mu?" diye sordu.

Demirel, Bakan İslam`ın "çocuk evlilikler masumane" şeklinde bir ifadesinin bulunduğunu belirterek, bunu eleştirdi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Anadolu Ajansı`nın bütçesinin Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından sağlandığını belirterek, "Böyle ticaret şirketi var mı Türk Ticaret hukukunda?" diye sordu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, tasarıyla, Anadolu Ajansı`nın ulusal ve uluslararası rekabet şartları altında esnek ve etkin çalışmasını teminen, ajansın bazı genel kamu idaresini ilgilendiren mevzuatların dışında tutulmasına yönelik düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, verilen aranın ardından komisyon ve hükümetin yerine oturmaması üzerine, birleşimi yarın saat 14.00`te toplanmak üzere kapattı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir