• DOLAR 32.269
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2398.155
  • ...
Türk Sağlık-Sen Sağlık Bakanın bir yılını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, Sağlık Bakanı’nın görevde bir yılını doldurmasıyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Kızılboğa, Çalışanların beklentilerinden hiçbirinin Sağlık Bakanının, bir yıllık icraatlarında yer almaması nedeniyle bu süreyi çalışanlar açısından kayıp yıl olarak gördüklerini söyledi.

 

Kızılboğa, "Döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması, yıpranma payı, lisans tamamlama, tüm çalışanlar için nöbet ücretlerinin arttırılması, hizmetlilere memurluk, 4/C’lilere, vekil ebe hemşirelere ve aile sağlığı çalışanlarına kadro verilmesi gibi çalışanların beklentilerinden hiçbirinin Sağlık Bakanının bir yıllık icraatlarında yer almaması nedeniyle bir yıllık görev süresinin çalışanlar açısından kayıp 1 yıl olarak görüldüğünü belirtmek isteriz. Her ay bin sağlık çalışanının şiddete uğradığı ve hiçbir önlemin alınmadığı, Türk sağlık çalışanlarının sorunlarına çare yerine Yunan doktorlara davet yapıldığı bir yılın geride bırakıldığına da dikkat çekmek isteriz. Halef selefi aratmıyor." dedi.

 

2013 yılında sağlık çalışanları için yapılmayanların 2014’te gerçekleşmesini beklediklerini ifade eden Kızılboğa,  Sağlık Bakanına, sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunması ve çalışanların taleplerinin karşılaması çağrısında bulundu.  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir