• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
HÜDA PAR, bölgesel il başkanları İzmir`de toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili parti çalışmalarının  ele alındığı  Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Genişletilmiş  Batı İlleri İl Başkanları Toplantısı,  İzmir Il Teşkilat binasında yapıldı.
 
Toplantıya Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fadıl Şani, Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Hasan Aşkın ve il başkanları katıldı.
 
“Duruşumuzun rengi homojen olmalıdır”
Toplantının  açılış konuşmasını yapan M. Bahattin Temel,  kendilerine özgü bir bir ahlaklarının ve duruşlarının olduğunu belirterek, “Bizim kardeşlerimizde kalitenin bulunması gerekir. Kardeşlerimiz kesinlikle şartlarını zorlayacaklar ve kendilerini bu yapının şekline, şemaline, mizacına, ahlakına uydurma durumunda olacaklar. Bizim kendimize has, kendimize özgü bir ahlakımız, bir söylemimiz vardır, bir duruşumuz vardır. Duruşumuzun rengi homojen olmalıdır. Biz bu konuda bir hassasiyet gösteriyoruz ve bunu elhamdulillah çalışmalarımıza da aksettiriyoruz. Diğer insanlarla olan ilişkilerimize de aksettiriyoruz. Bunun temelinde kesinlikle ilahi rıza vardır ve Allah’ın korkusu vardır. Bu nedenle kardeşlerimiz, başta kendimizle Rabbimiz arasındaki bir sıkıntının kalmaması hususunda bir çaba içerisinde olmalıdırlar. Bu minvalde meseleye baktığımızda esas olan farzlarımıza hassasiyet göstereceğiz ve farzlardan sonra da bizleri Rabbimize yakınlaştıracak olan sünnetlere ittiba edeceğiz. Sünnetlerle farzlarımızı güzelleşitrceğiz. Bununla beraber Rabbimizin buğz ettiği ve toplumun hoş görmediği kerih olan tüm unsurlardan da inşallah ateşten kaçtığımız gibi kaçmaya çalışacağız. Bu bizim esas duruşumuzdur. Biz bunu üzerinde çok duruyoruz. Bu bizim için çok ehemmiyet arz ediyor” dedi.
 
“HÜDA PAR’ın diğer partilerden farkı ihlası ve samimiyetidir”
Başarının Allah’a yakınlaşmak suretiyle sözkonusu olabileceğine inandıklarını dile getiren Temel, “Belki bizimle diğer insanlar arasındaki asıl fark, bizde olan bazı şeylerin başkalarında olmayışıdır. Yani bizde olan şey Allah rızası, Allah korkusu, samimiyet, ihlas ve herşeyini gerekirse Rabbi uğruna feda etmeye hazır insanlar olamamız hasebiyle, biz bu duruşu, bu yaklaşımı maalesef başka partilerde göremiyoruz. Başka partilerde maddenin ön planda olduğu veya tüm samimiyet ve ihlasın mana cihetiyle değil, madde cihetiyle olduğuna şahitlik ediyoruz. Bu da tabi ki toplumun dejenere olmasına, toplumun bozulmasına ve toplumun maneviyat ipini koparmasına sebebiyet veriyor.”
 
“Bir davanın ölümü, alemin ölümüdür”
Parti olarak topluma yaklaşımları konusuna da  değinen  Temel, “Biz, inşallah toplumun içine çıkmak suretiyle, toplumun rengi olmaya değil,  belki bizim asıl rengimiz olan Allah’ın boyasını, rengini topluma vermeye çalışacağız. Şu bir hakikattir ki, bir insan, bir toplum içerisinde eğer kendi rengini topluma vermezse, şüphesiz o toplumun rengini almaya başlayacak ve bu yavaş yavaş onun için tabii bir hale gelmiş olacak. Bu da tabiki, bir dava adamı için, asıl hedefleri ve idealleri olanlar için bir ölümdür. Bir davanın ölümü, bir ferdin, bir toplumun ölümü gibi değildir. Bir davanın ölümü, bir alemin ölümü gibidir. Dolayısıyla toplumun bugüne kadar yaşamış olduğu felaketin temelinde de biz bunu görüyoruz. Bunun için manevi açıdan kendimizi teskin edeceğiz, güncelleştireceğiz. Bununla beraber geliştireceğiz. Ve Rabbimizle kurbiyet noktasında elimizden gelen tüm çabayı ve gayreti sarfedeceğiz. Bu bağlamda özellikle ateşten kaçar gibi yine günahtan kaçma noktasında birbirimizi uyaracağız” ifadelerini kullandı.
 
M. Bahattin Temel’in konuşmasının ardından diğer gündem maddelerine geçildi.
(İlyas Yıldız – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir