• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
İHH'dan Suriyeli mültecilere 6 TIR un yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- İnsani Yardım Vakfı İHH Van Şubesi’nin Suriye halkına yönelik yardım çalışmaları sürüyor. 2013 yılının başlarında başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde 6 TIR’dan oluşan 150 ton un yardımı dualarla yola çıktı. 

 

Yardım TIR’larını, , İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri, Mustazaflar Cemiyeti yetkilileri ve  bazı STK temsilcileri tarafından, eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alandan uğurladı.

 

Yardım Çalışmaları ile ilgili  basın mensuplarına bilgi veren İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllülerinden Hayati Beyde, yardım çalışmalarının devam edeceğini, ,  bu kapsamda 24. TIR’ı gönderdiklerini belirterek, “ Suriye'deki iç savaş dördüncü yılına girerken, ülkede 5 milyonu çocuk 15 milyon Suriyeli mülteci, ölümcül boyutlara ulaşan kış şartları ile birlikte açlık ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ fermanını düstur alarak hareket eden Van halkı da, bu yardımlar ile Suriye halkının yanında olmaya devam ettiğini göstermiştir.” dedi.

 

“İnsanların kötü günlerinde yanlarında olmak İslami bir görevdir”

Dünyanın seyirci kaldığı bu drama bizlerin öncelikle komşuluk hakkı olarak el atmamız gerektiğini ifade eden Beyde, “İnsanların kötü günlerinde yanlarında olmak hem insani hem de İslami bir görevdir. Kışın soğukta ve aç olarak çadırda kalmanın ne kadar zor olduğunu bilen Van halkı, 7'sinden 70'ine el ele vererek, Suriyeli kardeşlerinin yanında olmayı bilmiştir. Göndereceğimiz  un, Reyhanlı'da bulunan 170 bin ekmek çıkarma kapasitesine sahip İHH fırınında, Suriye sınırları içinde bulunan yerleşkelerde  kalan sivil halka dağıtılmak suretiyle kullanılacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Van’dan Suriye’ye 24. Tır

Bu yardımlar  kapsamında 24. TIR’ı gönderdiklerini hatırlatan Beyde, İHH Gönüllüleri olarak Suriye’de savaş devam ettiği sürece yardımlarının da süreceğini vurgulayarak, “Bu yardımların aslında koca bir halk için sembolik olduğunu, yapmamız gereken daha çok işin olduğunu ve bu iğrenç savaş bitmeden yardım kampanyalarımızın bitmeyeceğini ilan ediyoruz. Bu vesileyle Rabbimizden muvaffakiyetler diliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Açıklamanın ardından Abdulvahit Sarı Hoca tarafından yapılan dua ve çekilen salavatlar eşliğinde 6 TIR uğurlanarak yola çıktı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir