• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
`Puslu havayı fırsat bilenlere fırsat vermeyelim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Son günlerde özellikle bölgemizde İslami yapılara yönelik sürdürülen saldırı furyası ile ilgili Van İsra Eğitim Derneği (İsra-Der ), bir basın açıklaması yaptı.

Van İsra-Der binasında yapılan basın açıklamasını dernek adına Ömer Durmiş okudu.

 Seçimlerin yaklaşması ile birlikte, özellikle bölgemizde oluşturulmak istenen puslu havalara fırsat verilmemesi gerektiğini dile getiren Durmiş, 17 Aralık operasyonun ardından başlayan gergin havanın kısa bir süre içerisinde Türkiye`nin her yerine sıçradığını, özellikle de seçime doğru bu havanın, bilinçli olarak arttırılacağına inandıklarını, bu havayı fırsat bilen derin şer odaklarının, genel olarak ülke genelinde kendini gösterirken özelde de Van’da kendini daha net göstermeye başladığını söyledi.

 Kürt Halkı bu oyunlarla tuzağa çekilmek istendi”

Müslüman Kürt halkının bu olumsuz gelişmeleri hayretle izlediğinin altını çizen Durmiş, “Diyarbakır`da birkaç İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Hüda Par İlçe Teşkilatlarına atılan ses bombalarının yanında son olarak Van`da Sabır-Der Kur’an Kursuna atılan molotoflar ile Kur’an Kursu kullanılamaz hale getirilmiştir. Bu tarz eylemlerle dindar Kürtler ile solcu Kürtler karşı karşıya getirtilmek istenmiştir” tespitinde bulundu.

 Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’a yönelik gerçekleştirilen saldırılara da değinen Durmiş, “Buna paralel olarak İHH ve el-Kaide ile bağlantılı olduğu iddia edilen mütedeyyin insanların evleri de basılmış, uyduruk delillerle insanlar tutuklanıp cezaevlerine göndertilmişlerdir.” ifadelerini kulandı.

 “Kürdü Kürde kırdırma` oyununa dikkat!”

Kürt halkına seslenen Durmiş, “Lütfen `Kürdü Kürde kırdırma` oyununa gelmeyelim. Ak Parti ve BDP aralarındaki husumeti çözmelidir. Şeffaf olmadığımız sürece derin eller hiçbir zaman açığa çıkmayacaktır. Gülaçar`a yapılan taşlı saldırının hemen bir gün sonrası eski evine gece yarısı atılan ses bombaları ile mahallede büyük bir panik ve korkunun oluşmasına neden olmuştur.Bu tarz saldırılar kimden gelirse gelsin kınıyor ve lanetliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

(Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir