• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Seyyar araç muayene istasyonu hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - TÜVTÜRK, Nilüfer’in köylerindeki traktör sahiplerine gezici araçlarıyla (mobil istasyon) zorunlu araç muayene hizmetine Fadıllı köyünden başladı.

 

TÜVTÜRK’ün gezici araç muayene istasyonlarında verdiği zorunlu araç muayene hizmeti, Fadıllı ve civar köylerdeki traktör sahipleri tarafından büyük ilgi gördü.

 

Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olan TÜVTÜRK, bu uygulamasıyla traktörlerini zorunlu trafik muayenesine götüremeyen traktör sahiplerini her yıl için yaklaşık bir muayene ücreti kadar gecikme bedeli ödemekten de kurtardı. Trafik tescile kayıtlı fakat muayenesi olmayan traktör sahiplerinin herhangi bir kazaya karışmaları halinde ciddi cezai yaptırımlara maruz kalacaklarını belirten TÜVTÜRK yetkilileri, muayenesi olmayan traktörlerin her türlü kazaya açık olduğuna dikkat çekti.

 

Muayene yaptıran traktör sahipleri 3 yıllık muayene süresi kazanıyor

Gezici araçlarıyla Fadıllı köyünde başlattıkları zorunlu muayene hizmetinin Nilüfer’de toplam 15 köyde gerçekleştirileceğinin altını çizen TÜVTÜRK yetkilileri, traktör sahiplerini araçlarını muayeneye götürmeleri yönünde uyardı. Traktör sahiplerinin araçlarını muayeneye götürmedikleri her yıl için yaklaşık bir muayene ücreti kadar gecikme bedeli ödemek zorunda kalacağını hatırlatan yetkililer, tescil kaydı olmayan traktörler için Karayolları Trafik Yönetmeliği’ndeki 28049 No’lu resmi gazetede yayımlanan değişikliğe göre; Traktörlerin tescil edilmesi halinde bir ay muayene süresi verileceği, tescili olmayıp kazaya karışacak araçlar için cezai yaptırım uygulanacağı  vurguladı.

 

TÜVTÜRK gezici araç muayene istasyonlarının tarihleri

1 Şubat’ta (Cumartesi) gezici araç muayene istasyonuyla yine Fadıllı Köyü’nde olan TÜVTÜRK’ün Nilüfer köylerinde devam edecek programı ise şöyle:

17 Şubat (Pazartesi) Büyükbalıklı,

18 Şubat (Salı) Konaklı köyü

19 Şubat (Çarşamba) Çaylı köyü

20 Şubat (Perşembe) Çatalağıl

21 Şubat (Cuma) Görükle

22 Şubat (Cumartesi) İrfaniye,

1 Mart (Cumartesi) Başköy

8 Mart (Cumartesi) Gümüştepe

5 Nisan (Cumartesi) Doğanköy

10 Mayıs (Cumartesi) Özlüce köyü 

20 Mayıs (Salı) Atlas köyü

21 Mayıs Çarşamba Hasanağa,

22 Mayıs (Perşembe) Kayapa,

23 Mayıs (Cuma) Yaylacık köyü. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir