• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
`Hz. Ömer`in adaleti bizim için modeldir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, Derik Belediye Başkan Adayı Abdulhavap Koyuncu, il ve ilçe teşkilatları başkanları ve partililerle birlikte, Derik ve bağlı olduğu köyleri ziyaret etti.
 
HÜDA PAR heyeti, ilçe merkezinde yaptığı ziyaretlerinin ardından ilçeye bağlı Ballı (Zorava) ve Sefa Aşireti’ne mensup Pirinçli (Ketu), Gamir (Gamıre), Subaşı (Zok) köylerini ziyaret etti. Köyde bulunan hastaları da ziyaret eden partililer, hastalar için Allah’tan şifa dileğinde bulundu. HÜDA PAR heyetini köylülerin ileri gelenleri ve köy halkı tarafından sıcak bir ilgiyle karşılandı.
 
HÜDA PAR heyeti, yakalandığı kanser hastalığı sonucu 14 Kasım 2012 yılında vefat eden Molla Yunus Taş’ın da kabrini ziyaret etti. 
 
Yaptıkları ziyaretlerde konuşma yapan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç, “Partimiz kurulduğunda dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız bir heyetle dünyadaki diğer ülkelerdeki İslami parti ve cemaatleri ziyaret edip Müslümanların birlik olması gerektiğini,  bunun içinde ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler. Çünkü İmam Şafii şöyle buyuruyor; ‘Kötüler çoğalıp kötülükler yayılırsa iyi insanlarda bir araya gelip birlik olmaları lazım.’ diyor. HÜDA PAR parti programında şunu belirtiyor, zulüm bitene dek, din yalnız Allah’ın oluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Yalnız bu Türkiye ile sınırlı değil onun dışında da bu mücadeleyi sürdüreceğiz.” ifadelerinde bulundu.
 
Ziyaretlerimizin amacı parti propagandası olmadığını, halka İslam’ı anlatmak olduğunu belirten Mahmut Kılınç, “Biz parti olarak idaremizde Hz. Ömer’in adaleti bizim için modeldir diyoruz ve sürekli bu duayı yapıyoruz. Ya Rabbi eğer diğer partiler gibi bizde değişeceksek yönetimleri bize nasip etme yok eğer bu yolda hem hakkın hem de halkın hizmetkârı olacaksak, bizi muvaffak eyle diyoruz.  Bizim bu ziyaretlerimizin amacı parti propagandası yapmak değil halkımıza İslam’ı anlatmaktır. Gittiğimiz her yerde İslam’ı anlatıyoruz. Halkımıza bunu diyoruz: Halkımız bizi tercih ettiklerinde hem maddi hem de manevi alanda hizmet yapacağız.” dedi.
 
Ehil olmayan insanların başa geldiğini ve halkı öz değerlerinden uzaklaştırdığını dile getiren Kılınç, “Aslında siyaset Peygamberlerin işidir. Partiler siyaseti kirletti. şimdi siyaset denilince halkın aklına değişik şablonlar geliyor. İnşallah biz bunu değiştireceğiz, herkes siyasetin nasıl yapıldığını HÜDA PAR ile görecektir.  Ehil olmayan kişiler iş başına geldikten sonra Müslüman toplumun yönünü başka yerlere çekip öz değerlerinden koparmaya çalışıyorlar. Geçen günlerde Mardin merkezde esnaf ziyaretlerinde esnafların çoğu bundan muzdaripti. Son birkaç yılda Mardin’de 32 bar ve diskotek açıldığını ve her gün bunlara yenileri eklendiğini söylediler. Bu diskotek ve barlara kim gidecek tabi buranın gençleri gidecek. İnşallah parti olarak ahlaki yozlaşmanın sebep olduğu tüm unsurlarla mücadele edeceğiz. Türkiye’de ilk defa bir siyasi parti benim referansım İslam diyor oda HÜDA PAR’dır. İnşallah HÜDA PAR’ın güneşi doğmuştur ve bu güneş hiçbir şeyle sıvanmayacaktır.” dedi.
 
Basına ziyaret
Öte yandan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç, Artuklu Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan, Yeşilli Belediye Başkan Adayı Metin Tekin, Artuklu İlçe Başkanı İsmail Çevik ile beraber Mardin’deki yerel basını ve ajansları ziyaret ettiler.
(Mehmet Aslan-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir