• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Diyarbakır`da Ucube İstemiyoruz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kavşaklara yaptığı saat ve todem kulelerin içine baz istasyonu yerleştirilmesine tepkiler giderek büyüyor. Bayındır Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Hamit Yaz, yaptığı basın açıklamasında kamufle edilerek kurulan GSM baz istasyonlarına tepki gösterdi ve biran önce yıkılmasını istedi.


Yaz, konuşmasının devamında, "İnsan sağlığına zararları uygulamalı olarak tespit edilen bu sistemin meskûn mahallerde hele hele belediye tarafından desteklenerek boyanarak gizlenerek kurulmuş olması, tüm şehir halkının vicdanını yaralamıştır vatandaşın gururuyla oynanmış ve halk aldatılmıştır. 04.08.2000 tarihli resmi gazetede yayımlanan Mobil Telekomünikasyon Şebekelerine Ait Baz İstasyonlarının Kuruluş Yeri, Ölçümleri, İşletilmesi ve Denetlenmesi Hakkında Yönetmeliğin 19.maddesinde; `Müsaade edilen limit değerlerin aşıldığı mesafeler içinde meskun mahal bulunuyor ise bu yerlere baz istasyonu kurulmayacaktır` denilmektedir" ifadelerini kullandı.


Yaz, Sivil Topum Örgütleri olarak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin insan sağlığını hiçe sayan bu uygulamayla ilgili bir açıklama yapmasını ve bir an önce bu "ucube"leri halkın arasından kaldırmasını talep etti.

M. Salih Keskin - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir