• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Nişanyan hakkındaki iddianame kabul edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamberimize hakaret ettiği için Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından 13 Mayıs 2013 günü hakkında suç duyurusunda bulunulan Sevan Nişanyan hakkında açılan davanın iddianamesi İstanbul 13.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
 
Konuyla ilgili olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame suç duyurusunda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerine ulaştı.
 
Cumhuriyet Savcısı Murat Büte tarafından açılan kamu davasında Sevan Bedros Nişanyan’ın “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçunu düzenleyen TCK 216/3 maddesinde cezalandırılması istendi.
 
Ayrıca suçun basın ve yayın yoluyla işlenmesi nedniyle verilecek cezanın TCK 218/1 ve TCK 43/2 maddeleri uyarınca artırılması ve TCK 53/1 maddesinde gösterilen hakları kullanmaktan yosun bırakılması talep edildi.
 
Nişanyan duruşmasının 15.04.2014 günü İstanbul Anadolu 13. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüleceği belirtildi.
 
Hatırlanacağı üzere Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü adına Nurettin Teymur, M. Ali Ortaç, Murat Güneş, Molla Beşir Şimşek, M. Ali Rüzgar, Vedat Yavuz ve Ahmet Yıldız, “Ekşi Sözlük” adlı bir internet sitesinde Peygamberimize yapılan çirkin hakaret hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına 13 Mayıs 2013 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştu. (Veysi Demir/Mehmet Mikyas -İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir