• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bu ilçede araç camlarını kim kırıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Ergani’de son birkaç gün içerisinde onlarca araç kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı. Dün gece 21 AS 194 plakalı minibüs, 21 AP 729 plakalı otomobil ile birlikte 2 aracın daha camları kırıldı.
 
Bir gece de 4 aracın camlarının kırılması vatandaşları adeta isyan ettirdi. Araç sahibi vatandaşlar araçlarını park etmekten korkuyor. Araç güvenliği olmayan vatandaşlar, yetkililerin failleri bulmasını istiyor. Ayrıca kimi vatandaş da emniyet haber vermeden kendi imkanlarıyla aracının camını yeniliyor.
 
21 AS 194 plakalı minibüsünün camları kırılan Mustafa Çakır, “Gece 22.00 sıralarında kimliği belirsiz birileri sokaktaki tüm araçların camlarını kırıp kaçmış. Dışarıdan ses gelince eşim bana haber verdi. Ben dışarı çıkana kadar kaçmışlardı. Bunun bir önleminin alınması gerekir. Benim aracımın camları kırıldı. Başkalarınınki kırılmasın. Camları kırmanın kime ne faydası var. Bu vatandaşa zarardan başka nedir? Gerekenin yapılmasını istiyoruz” diyerek duruma tepki gösterdi.
 
“MOBESE`ler 1 aydır çalışmıyor”
Hafta içerisinde 21 HC 613 ile 21 ER 434 plakalı araçlar ve Orhan Türk’e ait 21 EZ 612 plakalı araç ile bir vatandaşa ait işyerinin camları kırıldı.
 
Faillerin bulunmasını isteyen Orhan Türk “Gece 02.30 sularında komşum beni çağırarak arabamın camlarının kırıldığını haber verdi. Aracın 4 camı kırılmıştı. Sokaktaki diğer araçların da camları kırılmıştı. Polisler gelip rapor tuttu. Caddemiz merkezi bir yerde olduğundan dolayı MOBESE kameraları vardır. Emniyet de, biz gerekeni yaparız dediler. Araçlara saldırılar birkaç gece, farklı yerlerde de devam etti. Kepenkleri açık işyerlerinin camları da kırılıyor.” dedi.
 
Başka araçlara da zarar verilmesi üzerine birkaç arkadaşıyla birlikte emniyete gittiklerini belirten Orhan Türk, “Bu saldırganların bulunmasını istiyoruz. MOBESE kayıtlarının incelenmesi için savcılığa dilekçe verdim. Birkaç işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını da verdim. Savcılıktan faillerin bulunmasını istedik. Vatandaş olarak mağduruz. Emniyete başvurumuzun neticesinde emniyet;  “Son bir aydır MOBESE`lerimiz çalışmıyor. MOBESE`ler mahkemelik olmuş, bizim yapabileceğimiz bir şey yoktur.” dediler.
 
Emniyetten umutlarını kesen Orhan Türk, kendi çabalarıyla saldırganları bulmaya çalıştıklarını söyledi. Türk, “İşyerlerine gidip güvenlik kamerası kayıtlarını istedim. Esnaf da başları belaya girmesin diye bize yardımcı olmuyorlar. Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Çok mağduruz. Benim aracımın 4 camı kırılmış. Diğer arkadaşların da araçlarına zarar verilmiş. Mağduruz, nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Adli mercilerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Hırsızlık yok, sadece araç camlarını kırıyorlar. Bu kime hizmet ediyor. Emniyetin bunu yapanı bulmasını istiyoruz.  Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu. (M. Veysi Tosun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir