• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
İstanbul'da Umre semineri düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İnzar Hac ve Umre Organizasyonu tarafından 2014 yılının umreye gidecek İstanbul kafilesine Umre semineri verildi. Toplamda 237 kişinin gideceği Umre ziyaretine İstanbul’dan 40 kişi katılacak.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde katılımcılara, İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Marmara Temsilcisi Abdurrahman Yıldız tarafından bilgilendirme semineri verildi. Umreye gidecek Müslümanlara önemli hatırlatmalarda bulunan Yıldız, ziyaretçilere yapmaları ve yapmamaları gereken noktaları hatırlattı.

 

Hac ve Umre’ye çok yoğun bir talebin olduğunu vurgulayan Yıldız, “Duaların kabul edildiği, geri çevrilmediği zaman ve mekânlar vardır. Bizler de Rabbimizin bereketli topraklar olarak nitelendirdiği topraklara, Peygamber Efendimizin o ayak bastığı o yerlerde alınlarımızı secdeye koymak üzere bir niyet ettik. Rabbim niyetimizi tamamına erdirsin. O’nun misafiri olmak, O’nun evinde alnımızı secdeye koymak, orada gözyaşları dökmek, ellerimizi O’nun sonsuz kudretine açmak, azizlerimize, sevdiklerimize dua etmek hayatımızdaki en güzel anlar olsa gerek. İnsanlığın, kültürün ve vahyin merkezi olan Mekke, Resülullah’ın (s.a.v) dünyaya geldiği, ashabın çile çektiği, insanların 5 vakit namazda yöneldiği Mekke ve Kâbe, insanların kalbinde büyük bir sevgiyi barındırır. Rabbim tüm Müslümanlara oralara gitmeyi nasip etsin İnşallah.” diye konuştu.

 

Yapılan seminerin ardından 1 Şubat’ta havalimanında buluşmak üzere sözleşen ziyaretçiler camiden ayrıldı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir