• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Orhangazi yadigarı camii restore edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Kestel Babasultan köyünde Osmanlı ilk dönem eserlerinden olan  Babasultan (Geyikli Baba) Camisi ve türbesi Bursa İl Özel İdaresi tarafından aslına uygun olarak restoresi ve çevre düzenlenmesi yapılarak hizmette kullanılır duruma getirildi.

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik " Babasultan camii ve türbesi Osmanlının ilk dönem eserlerinden olup Bursa fatihi Orhan Gazinin bizlere bıraktığı en önemli eserlerden emanetlerden biridir. Halkımız arasında gönül ehli olarak kabul gören ve Geyiklibaba ismi ile anılan her yıl düzenli olarak hayrına mevlit okutulup pilav dökülerek binlerce insanımızı misafir eden Babasultan köyümüzdeki bu nadide eserlerimizin bir an önce yeniden aslına uygun olarak restore edilip günümüze kazandırmamız gerekiyordu." dedi.

 

Çelik, Özel İdare olarak Mayıs 2013 tarihinde Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte başlattığımız restorasyon çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz, şuanda sadece çevre düzenlemeleri yapılıyor önümüzdeki günlerde camimizi ibadete açacağız, aynı zamanda mutfak, abdesthane ve tuvaletlerde yeniden yapılarak kullanıma sunulacaktır.  İdaremiz olarak bu güne kadar yaklaşık 750 bin TL. Bir harcamamız oldu, gerekli görüldüğünde yine katkı sağlanacaktır.” İfadelerini kullandı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir